Fancy a. f. 337 pregleda 16. srpnja 2020.

Poslušaj hit 'Svileni' Danijele Martinović u novom ruhu

Marko Lorenzo Blaslov

'Svileni' je Danijela prvi puta snimila prije punih 30 godina, no i dan danas ovaj poznati hit pjeva se svugdje punim glasom.

Nakon što je ranije ove godine predstavila album 'Neopisivo' s odabirom najvećih hitova obrađenih na potpuno novi način, Danijela Martinović za svoj rođendan poklanja publici novu verziju velikog hita 'Svileni'. Megahit je to iz 90-ih, ali sada u potpuno novom ruhu – glazbenom i vizualnom.

"Kad smo prije gotovo godinu dana Tomislav Modrić i ja slagali popis pjesama koje će se naći na albumu 'Neopisivo', oko mnogih pjesama smo se lomili i premišljali, ali jedno je od početka bilo sigurno i jednoglasno – 'Svileni' je neizostavan dio repertora", priča Danijela.

Prvi puta 'Svileni' je snimila prije 30 godina

 | Autor: Marko Lorenzo Blaslov Marko Lorenzo Blaslov

'Svileni' je Danijela prvi puta snimila prije punih 30 godina, no i dan danas ovaj poznati hit pjeva se svugdje punim glasom. Vrlo upečatljiv tada je, kao i sama pjesma, bio i spot, u kojem je Danijela premijerno pokazala novu kratku frizuru i cjelokupan imidž.

 | Autor: Marko Lorenzo Blaslov Marko Lorenzo Blaslov

"Kratka kosa, velnice, crveni ruž za usne i nezaboravan narančasti kompletić bez jednog rukava i kratkim hlačicama… Tada je sve osmislila legendarna Višnja Trusić", prisjeća se Danijela.

Nova pjesma je pravi 'gipsy swing' 

 | Autor: Marko Lorenzo Blaslov Marko Lorenzo Blaslov

Nova verzija pjesme stavljena je u gipsy swing aranžman. Ritam prati i styling inspiriran 40-im godinama u tri pastelne boje – žutoj, tirkiznoj i ružičastoj, a spoj je modernih materijala pretočen u vintage odjevne kombinacije. Sve kreacije potpisuje novi modni brend 'Sugar free'.

Kao i tada, video spot i danas prati vrhunska tehnologija.

"Koristili smo tehniku 3D virtualnih setova i digitalne nadogradnje postojećih setova. Snimanje u toj tehnici savršeno je odgovaralo pjesmi jer je originalan spot snimljen na 'green screenu' te se koristila tehnologija koja je tada bila relativno nova i u povojima, a ova verzija svojevrstan je homage tom spotu", rekao je Dario Radusin, režiser spota.

Suradnja s djevojkama iz 'Gelato sistersa'

 | Autor: Marko Lorenzo Blaslov Marko Lorenzo Blaslov

Posebnu notu svojim troglasnim pjevanjem 'Svilenom' su dale djevojke iz 'Gelato sisters' tria.

'Gelato sisters' izvode i obrađuju modernu glazbu u retro stilu. Sestre Neda i Sanja Parmać zajedno s Janom Valdevit harmoniziraju vokale po uzoru na najpopularniji swing trio svih vremena, Andrew sisters.

 | Autor: Marko Lorenzo Blaslov Marko Lorenzo Blaslov

"Upravo smo u periodu kad radimo na svom prvom albumu na kojem će se naći obrade mnogih domaćih hitova i dobile smo poziv koji se ne odbija - s Danijelom snimiti 'Svileni', pjesmu koju smo pjevušile od kad smo prvi put uzele mikrofon u ruke", rekla je Neda.

'Velika očekivanja'

 | Autor: Marko Lorenzo Blaslov Marko Lorenzo Blaslov

Od 'novog' Svilenog puno se očekuje:

"U šali sam rekla Dariju Radusinu- režiseru spota, 'Svileni' se i slušao i gledao punih 30 godina, što znači da se ova verzija mora slušati makar još toliko...(smijeh)", dodala je Danijela.

 | Autor: Marko Lorenzo Blaslov Marko Lorenzo Blaslov

Tvoja reakcija?