Fancy a. f. 3016 pregleda 23. siječnja 2018.

Ruke u zrak, dečko! Preskupo si obučen!

Pixabay

Policija se baca u ''modne'' vode. Ulice Rotterdama dobivaju takozvane modne policajce koji će ti uzeti odjeću ako smatraju da je ono što nosiš preskupo!

Ako planiraš posjetiti Nizozemski grad Rotterdam, dobro promisli što ćeš obući. Rotterdamska policija od sada će zaustavljati muškarce za koje smatraju da su preskupo obučeni, a izgledaju kao da si ne mogu priuštiti te kul tenisice ili kožnu jaknu. Također, sakrijte svoje skupe satove da ne ostanete bez njih!

via GIPHY

- Najčešće se radi o mladima koji često misle da su nedodirljivi jer su turisti. Skinut ćemo ih nasred ulice - obećao je šef policije Frank Paauw.

On tvrdi da će posebno baciti oko na sve koji nose Rolexe, Gucci jakne  i ostalu upadljivu dizajnersku odjeću.

- Često plijenimo Rolexe, ali odjeću rijetko. A upravo ona je postala statusni simbol mladima. Neki od njih nose jakne vrijedne 1800 eura, a s obzirom da nemaju nikakve prihode kako ih zapravo mogu kupiti - pita se šef policije.

via GIPHY

Ovaj poseban program trajat će samo neko vrijeme i njegov cilj je spriječiti nošenje ukradene odjeće s kojom kradljivci netom prije izađu iz trgovina. Ako neće moći potvrditi da su kupili svoj odjevni predmet i kako su ga kupili, morat će ga na mjestu skinuti te će ga policija zaplijeniti. Noćna mora!

via GIPHY

- Nije zabranjeno hodati ulicama lijepo odjeven, ponekad ni ne možemo potvrditi kada je odjeća kupljena i koliko je stara - kažu iz policije.

No mnogi se pitaju kako će oni prepoznati ukradenu odjeću kad mnogi mladi imaju roditelje koji mogu priuštiti skupu odjeću svojoj djeci, a stanovnici Rotterdama tvrde i da bi ovo mogao biti skriveni oblik rasizma jer na meti policajaca neće biti bijelci.

No pravo pitanje je što se ovime želi postići, ako ni odnosi s javnošću u policiji nisu mogli definirati koju vrstu zločina ovim programom žele spriječiti. 

via GIPHY

Za svaki slučaj, preporučujemo da sačuvate svoje najbolje krpice za neki drugi put!

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima
 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)

 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • leoni98

    ma nisu normalni!!