Fancy a. f. 131 pregleda 30. rujna 2016.

Šminkerski zakoni: 6 pravila za nanošenje crvenog ruža

Crveni ruž
Dreamstime

Crveni ruž vječna je klasika, ali i izvor mnogih beauty problema... Nepravilno kombiniranje, neodgovarajuća boja...

Jedno je sigurno - crveni ruž pristaje baš svima!

Ipak, često ne znamo kako ga pravilno kombinirati, kako izabrati odgovarajuću nijansu, čini nam se da "vrišti" na našem licu... Kako bi izbjegli sve ove, i mnoge druge probleme, donosimo ti zlatna pravila korištenja ruža.

1. Postepene promjene

Jako ti se sviđa kako crveni ruž izgleda na drugim djevojkama, ali misliš da je on predrastična promjena u odnosu na tvoje uobičajeno šminkanje? Kreni korak po korak.

Pronađi nježniju nijansu koja nalikuje na crvenu, isprobajte je nekoliko puta u sigurnosti svog doma, a kada se navikneš na nju ponosno je "prošetaj" i izvan svoja četiri zida! 

2. Ugledaj se na Marylin Monroe

Maryling Monroe nije bez razloga već desetljećima ikona stila. Svojom je ljepotom osvojila svijet pa ne bi bilo loše da se proučiš i njezin način korištenja make up-a.

Vrlo brzo ćeš shvatiti da je uvijek kombinirala crveni ruž uz crni tuš za oči. Slobodno kopiraj njen stil jer upravo je to dobitna kombinacija.

Osim toga, uz crvenu pristaju smeđa, zlatna i boja slonovače na očima.

3. Mat ili sjaj?

Ako težiš otmjenom izgledu, odaberi crveni mat ruž, a ako želiš svjež izgled isprobaj blistave ruževe uz dodatak svjetlucavih čestica.

4. Top beauty trikovi

Boju ruža možeš birati i prema obliku svojih usana. Tako će boja višnje istaknuti prirodno pune usne, svjetlija crvena nijansa idealno će ti pristajati ako imaš tanku gornju usnu, a ako vodiš "bitku" s žućom nijansom zubi - oprezno s crvenom! Potraži nijanse koje to neće dodatno istaknuti.

5. Olovka za trajnost

Kako ti crveni ruž ne bi "magično" nestao s usana nakon sat ili dva, koristi olovku za usne. Odaberi olovku neutralne boje koja neće odudarati od boje ruža. Obrubi usne i ispuni ih olovkom a potom nanesi ruž. Na ovaj ćeš mu način produžiti trajnost i boju učini intenzivnom.

6. Prije konačne odluke - testiraj!

Nemoj da ti bude neugodno u drogeriji upotrijebiti tester kako bi provjerila odgovara ti nijansa koja ti je zapela za oko, jer svaka od njih će drugačije izgledati na usnama. 

 

I zapamtite! Crveni ruž nevjerojatno podiže samopouzdanje... Provjereno! ;) 

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?

Komentar/a

  • fulir

    Crveni podiže samosvjest , ali i djeluje izazovno, budi emocije i želju....