Fancy a. f. 190 pregleda 26. srpnja 2016.

Stalno griješiš: Saznaj ispravan način za istisnuti prištić!

Prištići! Kakva gnjavaža!
Instagram/scrubsbybanks

Mrzimo ih, ali kad se pojave, ne možemo odolijeti da ne krenemo istiskivati prištiće na licu. Zapravo smo cijelo vrijeme to pogrešno radili...

Ima li išta gore nego probuditi se ujutro i vidjeti mini vulkan na licu koji samo čeka da eruptira?

Bilo da si sretnica pa su ove muke za tebe samo povremene ili se češće boriš s njima, bubuljice ne diskriminiraju - podjednako muče i dečke i cure, i starije i mlađe.
Idealno bi bilo čišćenje lica prepustiti profesionalcima, no kad si nestrpljiva i sama kreneš u borbu s ovom gnjavažom, bitno je da to radiš na ispravan način kako kasnije ne bi nastao još veći problem, gnojna upala ili čak ožiljak.

Kako je objasnio dr. Jeffreyu Benabiu za Mic, ako istisneš prišt na ispravan način možeš ga eliminirati kroz 72 sata, ali ako kršiš pravila, ono što je bilo manje crvenilo može postati pravi problem. 

Prije svega operi ruke! Potom steriliziraj iglicu na otvorenom plamenu, i prođi njome kroz blazinicu s alkoholom. Položi je gotovo paralelno s licem, nikako direktno nabadati na licu. Prođi lagano kroz glavu prištića i zatim probuši vršak, a ukoliko ništa ne izađe - strpi se! Bubuljica nije još spremna, i napravit ćeš samo štetu. 

Ako je upalilo, lagano pritisni kožu oko prištića - nikako nemoj stiskati jako. Stručnjaci ističu kako jako stiskanje može gurnuti gnoj nazad i na taj način izazvati još veću upalu.

Nakon što si istisnula problematični dio, dezinficiraj taj dio oko kože i eventualno namaži kremicom za prištiće koju koristiš. U nedostatku kreme, pasta za zube je sasvim praktična zamjena!

Što ih više diraš prije nego su spremni, bit će samo gore! Ukratko, ne stišćite prištiće i budite strpljivi!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?