Fancy a. f. 9 pregleda 20. lipnja 2016.

Stara šminka čini te manje lijepom

Rita Ora
Olivia Rodrigo Instagram

Svaka djevojka želi biti lijepa i njegovana, ali stara šminka koju čuvate u ladicama "za svaki slučaj" vam u tome neće pomoći. Nema razloga da kada kupite novu maskaru, staru čuvate još barem nekoliko mjeseci

Zašto bi čuvala ono skupo rumenilo koje ti nikako ne odgovara? Kozmetika kojoj je istekao rok trajanja, nikada ne ostavlja isti efekt na licu kao kad je nova, a može biti i opasna za tvoje zdravlje.

Stara šminka, osim što ne izgleda lijepo, može izazvati alergije i iritacije što može dovesti do niza neugodnosti, ovisno o proizvodu koji se koristi. Također treba imati na umu da se u šminki razmnožavaju bakterije koje mogu inficirati lice. Koristiš li staru maskaru ili olovku za oči, računaj na crvenilo i moguć konjunktivitis. Rokovi trajanja nisu striktno određeni, ali ih se svakako treba barem okvirno pridržavati. 

Svaki proizvod na sebi ima oznaku roka trajanja ili duljine trajnosti proizvoda nakon što je otvoren.  

Obrati pažnju na simbol otvorene staklenke s brojem, jer upravo taj broj govori koliko mjeseci nakon otvaranja smiješ koristiti proizvod.

Svaku kozmetiku koja promijeni miris, boju ili teksturu smjesta baci, jer upravo ta tri znaka upućuju da je vašem druženju došao kraj. Imaj na umu kako kremasti proizvodi te oni na bazi ulja imaju kraći životni vijek od onih u kamenu ili na vodenoj bazi.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?