Fancy a. f. 220 pregleda 07. ožujka 2017.

Stavljaš ih na kožu, a da ni ne znaš - ovi proizvodi ne smiju na lice

Make up
Dreamstime

Često čujemo pomalo čudne savjete za njegu kože, ali neke zbilja ne bi trebali poslušati...

Iako Internet vrvi 'home made' receptima i trikovima uz koje će vaša koža jednostavno blistati. Neki od njih su zbilja učinkoviti, ali neke ni pod koju cijenu ne bi smjeli doći u dodir s vašim licem!

Koji su to saznajte u nastavku...

1. Boja za kosu 
Mnoge djevojke se prije ili kasnije odluče na promijenu boje kose. Međutim, svijetle obrve na crnu kosu baš i ne idu, zar ne?
Ako ste ikada dobile savjet da ovaj problem riješite tako što ćete "samo" prefarbati obrve bojom koju koristite i na kosi - NEMOJTE!
U njoj se nalazi obilje agresivnih sastojaka koje bi u području očiju mogle izazvati poprilično ozbiljne infekcije. 
Radije razmislite o profesionalnom farbanju obrva i upotrebi boja na biljnoj bazi.

2. Mlijeko za tijelo
Koža tijela i lica nije ista. Zato mlijeka ili losioni za tijelo sadže agresivnije sastojke koji odgovaraju koži tijela, ali osjetljivijoj koži lica ne. Upotrebom neodgovarajućih proizvoda na tvome licu mogle bi se pojaviti nepoželjni prištići i akne.

3. Majoneza

Ovo je čest sastojak u kremama"za njegu lica" iz kućne radinosti. Ipak, ovaj proizvod nikada ne bi trebali stavljati na lice. Osim što je majoneza jako masna, ona sadrži i prejaku kiselinu pa će ova kombinacija sasvim sigurno začepiti pore na tvome licu i tako na njemu napraviti kaos. 

4. Šampon
Isto kao i kod mlijeka ili losiona za tijelo, šamponi i drugi slični proizvodi nisu predviđeni za njegu lica. Previše su agresivni i vrlo vjerojatno će tvoje lice nakon njihove upotrebe postati dehidrirano.

5. Lak za kosu
Još jedan neobičan proizvod našao se na ovom popisu. Vjerojatno se pitate tko bi uopće lak za kosu stavljao na lice, ali ne razmišljate o tome da svi mi to radimo kada želimo učvrstiti frizuru. Ovaj proizvod sadrži alkohol i previđen je isključivo za stiliziranje kose. Osim što slučajno završi na našem licu, neke ga djevojke koriste i za fiksiranje šminke.
Ako ste ikada o ovome razmišljali - nikada nemojte to raditi! Začepljene pore, prištići, akne, iritacije i dehidracija su vam zajamčeni!

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?