Fancy a. f. 1712 pregleda 11. rujna 2018.

The Simpsons: Predvidjeli su ovih 5 svjetskih događaja

Pinterest

Nećete vjerovati kada saznate kojih su pet događaja predvidjeli Simpsoni.

The Simpsons, serija koja je s prikazivanjem počela još 1989. godine mega popularna je u svijetu. Način na koji uključuju političke teme i zabavu osvojila je mnoge diljem svijeta. No, ono što čini The Simpsons seriju posebnu svakako su svjetski događaji koji su predvidjeli, a oni su se doista dogodilo.

Evo i koji su to!

Donald Trump postaje američki predsjednik

Simpsoni su još prije 15 godina predvidjeli Trumpov doalzak na vlast, ali i buran odlasak s vlasti. Prema slavnom crtiću, Trump je s vlasti otišao 2030. godine i ostavio zemlju u ogromnim dugovima i kao takvu ovisnom o posuđenicama Europe i Kine. Vidjet ćemo što će se stvarno dogoditi.

Pad World Trade Centra u New Yorku

Na dašanji dan prije 17 godina dogodio se jedan do najvećih terorističkih napada na svijetu. I to su predvidjeli Simpsoni! Naime, u epizodi iz 1997. godine Lisa Bartu pokazuje časopis s istaknutom cijenom od devet dolara. Uz brojku stoje dva nebodera srušena u terorističkim napadima 2001. godine.

Teoretičari su ih brzo protumačili kao dvije jedinice i tako su došli do brojke 911 - brojke kojom se označava teroristički napad s obzirom da se dogodio 9.11., piše 24sata

Pametni satovi

Simpsoni su pametne satove predvidjeli  1995. godine, kao i tablete, video pozive i ostalo ludu tehniku koju danas imamo. 

Dugovječnost Rolling Stonesa

 | Autor: YouTube/screenshot, canva YouTube/screenshot, canva

U epizodi iz 1995. godine Lisa na zidu ima poster slavnih Stonesa prema kojemu su bili na turneji 'Invalidska kolica' 2010. godine. Iako tada vjerojatno ni sami autori nisu vjerovali da će 'djedice' rock'n'rolla izdržati toliko dugo, oni luduju još i danas - pet godina nakon godine na posteru.

NSA prisluškuje cijeli svijet

Simpsoni su također u svojim epizodama pokazali kako The National Security Agency (NSA), a 2013. godine Edward Snowden razotkrio je nevjerojatne razmjere prisluškivanja u svijetu. NSA ne samo da je prisluškivala milijune Amerikanaca, već i ljude diljem svijeta, a pošteđeni nisu bili ni ponajveći lideri svijeta.

Simpsoni su to pak predvidjeli još 2007. godine. Tada je Lisa upozorila Marge i Barta da ne bi trebali pričati tako glasno, da bi joj Marge odgovorila 'kako vlasti sigurno ne prisluškuju baš sve.' Nakon toga je uslijedio kadar ogromnog centra za prisluškivanje.

Što misliš... slučajnost ili?

Došlo je vrijeme za Totalni JoomBoos! Pripremi se jer 21. listopada JoomBoos organizira najveći spektakl u regiji.

Samo za tebe, JoomBoos dovodi jednu od najpoznatijih svjetskih YouTube zvijezda, a uskoro ćeš saznati i koga.

Osim toga, moći ćeš se družiti s najpoznatijim YouTuberima u regiji uz bogat cjelodnevni program. 

Više informacija o cijelom spektaklu možeš vidjeti OVDJE.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    to mi je uvjerljivo najdraži crtić