Marija Mazalin trenutno je jedna od najpoznatijih food TikTokerica kod nas. Trenutno je na TikToku, ali i Instagramu, prati više od 310 tisuća ljudi, a njezina je priča, zapravo, krenula u JoomBoosu. Prije par godina radila je kod nas kao kreativni producent, a sada na društvenim mrežama kuha i dijeli svoje recepte koji dosižu milijunske preglede. Razgovarali smo s Marijom koja nam je u ekskluzivnom intervjuu otkrila kako je krenula njezina TikTok priča i koja je tajna njezinih jednostavnih recepata zbog koje je ljudi prate i za koje joj redovito šalju upite i pohvale u inbox
1. Mare, kako je krenula tvoja TikTok priča? Prisjetimo se...
Kada je krenula pandemija, odjednom sam se našla u ulozi kućanice kojoj je glavni posao bio kuhanje. Kako sam imala vremena, spremala sam nam sve obroke dnevno, a onda i razne snackove, kolače i slično... To sam tu i tamo objavila na Instagramu za svojih tada 700 pratitelja i neki su me pitali recept, a neki, poput moje najbolje prijateljice Maje, uvjeravali da trebam to početi snimati i objavljivati stalno.
I tada, sad već pomalo davne 2020., sam poslušala njen savjet i objavila poneki video, no zaista nisu dobro prolazili. Imala bih po 13 lajkova, a uložila bih dosta vremena i truda u snimanje i editiranje pa mi se to baš i nije isplatilo. Međutim, ja sam i dalje kuhala jednako često i voljela sam to sve više, a onda je došao TikTok. Odlučila sam njemu dati šansu i objaviti neke svoje recepte tamo, i postali su instant hit.
@marijamazalin Tortilja torta / tortilja pull apart 😍 Recept👇| Tortilla pull apart ❤️ SASTOJCI • 10ak tortilji (imajte 2 pakiranja pa koliko treba za kalup) • bar 400g sira (gauda, cheddar i sl.) • oko 200g salame (preferiram neku jaču, ljutu, da se više osjeti, npr. kulen) • passata i/ili ketchup • mozzarella 100-200g (u videu je 200g) RECEPT 1. Upalite pecnicu na 200’C 2. Na tortilju ide sloj passate ili ketchupa (ili oboje pomiješajte), pošteni sloj sira i 4-5 kriški salame 3. Čvrsto zarolajte tortilju kao u videu i prerežite na 4 dijela 4. Posložite u kalup za tortu jedno do drugoga (moj kalup je 26cm) 5. Gore izribajte mozzarellu (opcionalno, može i bez toga) 6. Pecite 20-30min, ovisi o jačini pećnice - dok se sir skroz ne otopi #tortilja #torta #recept #tortilla #pullapart #recipe #povlacilice #cake #jednostavnorecepti #easyrecipes #delicious #rucak #vecera #ideja #lunch #dinner #idea #yummy #foodporn #tasty #marijamazalin ♬ original sound - Jednostavni recepti by Marlin
Isto to se dogodilo i na Instagramu kad sam se prebacila na Reels. Pretpostavljam da je tu veliku ulogu imao i algoritam koji više nije plasirao moj video samo mom malom broju pratitelja koje to baš i nije toliko zanimalo, već puno širem krugu ljudi i to onima koje to zanima. Kada se tih prvih par videa zarolalo, motivacija su mi bili i ti pregledi, i to što to sada mogu pretvoriti u posao! I to kakav! :)
2. Ljudi jako vole tvoje recepte jer su, uglavnom, jednostavni, jako bliski svima koji sami kuhaju kod kuće i nisu pretenciozni. Koliko ti treba da napraviš neko jelo i snimiš to za TikTok?
Ja stalno gledam recepte na društvenim mrežama jer mi stalno iskaču, tako da mi inspiracije ne fali. Tako spremim nešto što bih voljela probati, ubacim neke svoje sastojke i začine koje volim ili promijenim neku tehniku, to mi sve dođe prirodno, i onda kuham i snimam. To traje onoliko koliko je zahtjevan recept.
@marijamazalin Lažni čokoladni kroasani: lisnato i nutella 🤤 | Puff pastry chocolate (nutella) croissants 😍 #lazni #kroasan #nutella #cokoladni #recept #chocolate #croissant #puffpastry #recipe #jednostavnirecepti #easyrecipe #desert #slatko #dorucak #vecera #ideja #dessert #brunch #breakfast #dinner #idea #sweets #delicious #yummy #tasty #fini #brzirecepti Jos jedan recept s lisnatim: @Marija Mazalin ♬ original sound - Jednostavni recepti by Marlin
Ako se radi o smoothieju - to snimim i editiram u pola sata. Ako je riječ o malo zahtjevnijem ručku, kuhanje i snimanje traje po dva sata, a editiranje je onda isto duže jer je više koraka, tako da mi i ono traje barem sat. Onda sve to moram i pospremiti pa optimiziram za kanale i objavljujem, odgovaram na komentare… Može to biti i do pet sati. A tu posao ne staje. Još odgovaram na mailove i dogovaram suradnje, odgovaram na sve poruke, snimam storyje… Nekad to bude i jedan cijeli radni dan. Nekad i manje, a nekad čak i više.
3. Što ti kažu tvoji najbliži na ovaj ogroman 'boom' na društvenim mrežama?
Jako su ponosni. Baš osjećam to od svojih čak i kada mi ne kažu. Vidim u osmijehu, pogledu, riječima pohvale… A i pratitelji su preponosni! Oni mi puno češće to govore, svako malo mi se netko javi samo da mi pohvali profil i recepte. A kad objavim da sam dosegla neki milestone na nekom kanalu, čestitaju mi i baš govore da su ponosni i da sam zaslužila. Jako je to lijepo i tu podršku pratitelja nisam očekivala. Instagram mi je postao jedan jako happy place gdje ja gledateljima dijelim recepte, a oni me nagrađuju lijepim riječima, podrškom i na kraju mi donose suradnje koje mi omogućuju da to sve i nastavim raditi, sad kad i zarađujem od toga.
4. Što voliš pripremati na jesen? Koji su ti recepti najdraži i najčešći na tvom meniju i kanalu?
Uuu, definitivno nešto sa sezonskim voćem i povrćem. Pita od jabuka, recimo! A za nju čak imam recept na profilu. Ja volim one sa puno više jabuka od tijesta. Crumble s jabukama, punjene i zapečene jabuke s medom i orašastim plodovima, ali i galetta s lisnatim tijestom kao jednostavna i brza alternativa homemade tijestu.
@marijamazalin Cimet rolice u pohanom kruhu 😍 \recept\ 😍 | Cinnamon rolls french toast roll ups \recipe\ ❤️ #cimet #rolice #recept #przenice #pohanikruh #cinnamon #rolls #french #toast #roll #ups #recipe #easy #recipes #jednostavnirecepti #desert #dorucak #ideja #breakfast #ideas #easyrecipe #delicious #yummy #tasty ♬ original sound - Jednostavni recepti by Marlin
Jabuku ja obožavam staviti i u slana jela pa recimo, kada radite zapečeno povrće kao prilog, dodajte i nasjeckane jabuke. Okus je top! Nemojte zaboraviti ni na bundevu od koje najviše volim gustu juhu, a ove godine sam probala napraviti i špagete od bundeve. Mljac.
5. Što misliš, zašto je baš tvoj content tako brzo postao tako zanimljiv ljudima? Kako ti to vidiš?
Mislim da je ljudima super što napokon postoji neki food influencer koji se ne srami staviti gotovi umak od gljiva ili sira, gotovi umak za gulaš, kupovne njoke, vrhnje za kuhanje pa čak i Vegetu. Jer, realno, doma svi s tim kuhamo, valjda se zato toliko i prodaju ti proizvodi i stalno ima sve više instant namirnica i obroka.
Pa zašto onda ne koristiti i na Instagramu prikazati u kojim se sve kombinacijama mogu poslužiti? Puno je jednostavnije, brže, a često i finije i jeftinije. Istina, nisam zagovaratelj da se takvi proizvodi stalno jedu, ali s vremena na vrijeme je zaista okej posegnuti za tako nečim i nikome ništa neće biti.
@marijamazalin Zaledjeni pomrit iz pecnice 🙌 | Oven baked french fries 🎉 Recept / recipe 🍟 #pomfrit #recept #pecnica #pommesfrites #frenchfries #oven #baked #recipe #easy #quick #simple #healthy #recipes #brzirecepti #jednostavno #jednostavnirecepti #lakirecepti #rucak #ideja #prilog #krumpir #lunch #dinner #idea #ideas #yummy #tasty #recepti #marijamazalin #pomfri #potatoes #food #foodporn #hrana #zdravahrana #zdravaishrana #hrana ♬ Baby Work It - Your Favourite Garçon
Uz to, sama jednostavnost i brzina mojih jela. Orijentirana sam isključivo na jednostavna jela jer takva i sama spremam, a ljudi danas žive u užurbanom svijetu gdje nemaju baš puno vremena za provoditi u kuhinji, a ipak žele nešto sami spremiti. Mislim da se time nekako ističem.
6. Što dalje od tebe možemo očekivati, kakve sve recepte, kakav sve sadržaj?
Nastavljam jednako kao i dosad. Još uvijek nemam potrebu mijenjati nešto što je dobro, a realno sam tek i krenula. Trenutno snimam unaprijed kako bih imala recepte za svoje pratitelje i kada budem na putovanjima. Ali definitivno nema stajanja i želim isporučivati redovito i samo jako! Čekaju vas mnoge zanimljive stvari već ove, ali i sljedeće godine...
@marijamazalin Pizza Mozzarella Hamburger 🤤🙏 😍 \recept niže\ SASTOJCI ~ za 1 osobu ~ • 1 hambi pecivo (što veće nadjete) • kobasica ili salama (ja preferiram kobasicu poput kranjske, za termičku obradu, ali mogu i naresci - bit će hrskavi nakon pečenja) • 125g mozzarelle (u komadu) • 1 žlica ketchupa ili passate RECEPT 1. Upaliti pećnicu na 180’C 2. Izdubiti hambi pecivo u krug (tako da taman stane cijela mozzarella unutra) 3. Zarezati na 8 mjesta i u to staviti kriške kobasice 4. Premazati unutrašnjost peciva ketchupom 5. Staviti cijelu mozzarellu unutra 6. Peći na papiru za pečenje 25-30min. - onda izvadite i popipajte je li mozzarella mekana, treba biti mekana i “propala” prema dolje, a ne u kugli više - rubovi peciva su hrskavi, a unutra mekana mozzarella i mekana unutrašnjost peciva 👌 #pizza #mozzarella #hamburger #recept #burger #recipe #jednostavnirecepti #easyrecipes #delicious #yummy #tasty #fino #brunch #lunch #dinner #idea #dorucak #rucak #vecera #ideja #marijamazalin #marlin ♬ original sound - Jednostavni recepti by Marlin
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.