Fancy a. f. 1067 pregleda 23. siječnja 2022.

TikTok proteinska kava je svuda: Što kažu nutricionisti?

Canva/Opinionstage

Vjerovali ili ne, na TikToku se pojavio još jedan trend vezan uz napitke od kave. Ovaj put se radi o kavi s dodatkom proteinskog praha koja je već dobila i svoje ime #proffee, a prokomentirala ju je i jedna nutricionistica

Svi koji dobar dio dana provode na TikToku sigurno su vidjeli barem jedan video u kojemu netko u svoju jutarnju kavu dodaje i proteinski prah kako bi dobio ili dobila dodatni 'boost' energije. Ova kombinacija postala je toliko popularna da je dobila i svoj naziv #proffee (protein+coffee), a videa pod tim hashtagom imaju više od pet milijuna pregleda. 

@journeyofcai ☕️ Add a protein shake to 3 shots of espresso over (extra) ice in a large/venti cup. #proffee #weightloss #wls #protein #coffee ♬ Get Into It (Yuh) - Doja Cat

No, što o ovom napitku misle nutricionisti? Nutricionistica i osobna trenerica Donna Burke za Bustle rekla je kako proffee, zapravo, nije uopće loša ideja jer kava potiče našu energiju, a dodani proteinski prah nam omogućava da ravnomjerno rasporedimo unos proteina tijekom dana.

"Proteini su beskorisni ako ih unesemo odjednom. Da bismo osigurali dovoljnu količinu energije kroz dan, bolje je po malo unositi proteine svaka tri do četiri sata", rekla je Donna. 

Proffee je odličan napitak i ako volite vježbati ujutro. "Kava s dodanim proteinima odlična je za oporavak i izgradnju čvrstih mišića", ispričala je Donna.

"Proteini se razgrađuju na aminokiseline koje izgrađuju apsolutno svaku stanicu u našem tijelu pa ćete, ako dan započnete s proteinskom kavom, svom tijelu odmah dati 'gorivo' s kojim može početi stvaranje novih stanica", dodala je.

Ovo uopće ne zvuči loše! Tko se već bacio na pripremu ove proteinske kave? 

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?

ŠERAONA

Influenceri si čitali hejt komentare: 'Riječi jako bole'

1 komentar/a

JamieParker

PRIDRUŽITE NAM SE U današnje vrijeme zaraditi novac je vrlo lako i jednostavno. 2024. je godina zarađivanja putem interneta. Ovdje sam da vam kažem da je tako lako zaraditi više od 15 tisuća dolara svaki mjesec radeći na mreži. Pridružio sam se ovom poslu prije 3 mjeseca i prvog dana rada bez ikakvog iskustva s online poslovima zaradio sam 524 dolara. Ovo je jednostavno nevjerojatno. Pridružite se ovome sada do Slijedite upute ovdje.............www.new.cash67.com