Fancy a. f. 17 pregleda 17. ožujka 2017.

Tri najgore greške koje radiš s licem - broj 1. će vas šokirati

Lice
Dreamstime

Nije stiskanje prištića, ako to misliš (iako definitivno nije dobro)

3. Premalo sna

Nespavanje uzrokuje pojačano gubljenje vode u koži i dodatno sušenje. Luči se i više hormona kortizola koji djeluje kao 'čekić' na kožu, a smanjeno se luči hormon rasta koji ej potreban za obnavljanje kože.

2. Pušenje

Ne možemo dovoljno naglasiti na koliko je razina pušenje cigareta štetno. Najbitnije je uništavanje vlastitog zdravlja, ali pušenje šteti i koži. Osim što sadrže nikotin koji uzrokuje sužavanje krvnih žila na licu, što kao posljedicu ima uskraćivanje vitamina A licu, postoji još 4.000 različitih toksina koji napadaju kolagen koji daje elastičnost koži. No nije štetno samo ono što je u cigaretama - stalno ponavljanje radnji kod pušenja uzrokuje duboke bore koje ti dodaju barem 10 godina.

1. 'Kvarcanje'

Stajati na suncu bez zaštite nije dobro, ali umjetna svjetla su najgora. Kao prvo ne osjećamo kad smo izgorili, i još važnije UV svjetla koja se koriste prilikom umjetnog tamnjenja kože uzrokuju bore, opuštanje kože i pjege. Povećava se i rizik od melanoma (ako ste mlađi do 35, šanse su povećane za 75%) i doslovno - ubijate vlastitu kožu.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?