Fancy a. f. 91 pregleda 01. rujna 2016.

Oh ne, nazire se izrast... Evo kako ga prikriti!

Kosa
Instagram

Promjena razdjeljka, šešir i marama u trenu prikrivaju izrast. Oni su najbolja rješenja u gužvi, a osim njih pomažu i sjenilo za oči te šampon za suho pranje

Do odlaska frizeru izrast će privremeno prekriti šampon za suho pranje. To je odličan izbor za plavuše. Dovoljno je šampon nanijeti na kosu i dobro počešljati. Prah će se djelomično zadržati na vlasima, reflektirati svjetlost i učiniti ih svjetlijima nego što to doista jesu. 

Osim uobičajenog šampona pomažu i šamponi za suho pranje u boji. Oni su otporni na znoj i neće se isprati sve do sljedećeg pranja. 

Promijeni razdjeljak

Promjena razdjeljka skrenut će pažnju s izrasta, a kosa će izgledati kao da je prošarana pramenovima. Ne možeš pogriješiti s neurednom linijom i cik-cak odabirom. Ravna linija samo dodatno naglašava izrast, tvrde frizeri.

Sjenilo i maskara skrivaju izrast

U nedostatku vremena izrast će u trenu sakriti sjenilo za oči. Važno je samo pronaći nijansu što sličniju boji kose. Sjenilo je najbolje nanijeti pomoću četkice za zube. Tako će se ravnomjerno rasporediti. 

Imaš li tamniju kosu, možeš iskoristiti i gel sjenilo za obrve ili maskaru. Međutim, ta rješenja nisu najsretnija za kišovito vrijeme jer se mogu isprati. 

Kosa | Autor: Instagram Instagram Kosa | Autor: Instagram Instagram

 

Osim šminke pomažu posebne olovke za bojanje izrasta koje traju i do tri pranja. Nanose se na suhu kosu. Dobar izbor su i preparati u boji na bazi voska. Oni traju dulje od makeupa i ne ispiru se sve do sljedećeg pranja. 

Visoki rep najbolje je rješenje za tamnu kosu

Klasična pletenica, niski rep sa strane i riblja kost savršeno skrivaju izrast i usmjeravaju svu pažnju na frizuru. Naročito ako kosu nonšalantno prebacite na jednu stranu tako da frizura djeluje ležerno i pomalo neuredno. 

Strogo zalizani visoki rep odlična je frizura za tamniju kosu zato što iziskuje gel ili lak za kosu. Ti preparati kosu čine tamnijom nego što jest i savršeno ublažavaju izrast.

Najbolji izbor u gužvi - marame i trake 

Osim što skrivaju izrast, marame su odličan dodatak svakom stylingu, a s modnih pista ne silaze već nekoliko sezona. 

Samo stavite šešir

Osim marama, i šeširi su dobar izbor između posjeta frizeru. Važno ih je samo prilagoditi licu. Uskom licu najbolje pristaju šeširi širokog oboda, okruglo lice trebalo bi izbjegavati mekane linije, dok su najbolji izbor za srcoliko lice šeširi s uskim obodom.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?