Fancy a. f. 1987 pregleda 15. rujna 2016.

Uz ovih deset trikova nauči nanositi maskaru savršeno

Maskare
Dreamstime

Maskara je omiljeni ženski proizvod jer u doslovno par sekundi od Pepeljuge možeš postati princeza

Čak i curke koje se ne šminkaju puno posjeduju barem jednu maskaru. Bez nje nema dobrog make-upa , bilo da se radi o dnevnoj ili večernjoj varijanti. Upotpunit će svaki look, no ako maskara ne odgovara tvojim trepavicama možeš izlgedati jako neuredno. Pročitaj par naših savjeta o tome kako pravilno nanositi omiljeni ženski proizvod:

 1. Kako nanijeti maskaru?

 Pokušaj rasporediti aplikaciju u tri koraka:  prvo zaokreći četkicu slijeva nadesno pri korijenu trepavica. Tako ćeš dobiti iluziju duljine jer ćeš krenuti nanositi od korijena! Nakon toga povuci četkicu od korijena prema vrhovima, preko cijele duljine trepavica. Jesi uspjela? Ok, sad zatvori oči i prislonite četkicu na vrh trepavica pa ju  provuci cijelom duljinom trepavice da bi uklonila eventualne grudice.

2. Kako da koristim četkicu?

Za neke su četkice prava gnjavaža.No to je  izvrstan izum koji  savršeno razdvaja trepavice. Pripazi samo da  naneseš maskaru od korijena trepavica a potom protrljaš četkicu kroz trepavice. Također, prije nego što kreneš nanositi maskaru obriši maramicom višak maskare sa četkice jer ćeš tako spriječiti nastanak grudica. 

3. Tanke i kratke četkice su najbolje.

Tanjom četkicom možeš doprijeti do svih kuteva očiju, dok s onim kraćima možeš bolje manevrirati koliko ćeš maskare nanijeti i tako se svaki dan poigrati sa svojim lookom :) 

4.Koristi podlogu ispod očiju

Prije aplikacije napudraj područje ispod očiju, jer ćeš tako spriječiti da se maskara razlije i ostavi ti ružne tragove ispod očiju. 

5. Pripremi trepavice

Ako želiš postojaniji look, prije nanošenja stavi malo pudera u prahu ili kamenu na trepavice jer će tako biti gušće i maskara će se bolje primiti na njih.

6. Ako želiš šire oči, nanesi maskaru na gornje i donje trepavice

Za dramatični look, nanesi maskaru samo na gornje trepavice, to je npr. prikladno za izlazak, kad imaš jaku šminku poput  smokey eyesa pa ne želiš izgledati prenapadno. Također, ako se ne želiš zaprljati, ispod donjih trepavica samo stavi neki papirnati rupčić i to je to!

7. Za svečane prigode nanesi ju dva puta

Ako želiš dodatno naglasiti svoje trepavice, možeš nanijeti dva sloja maskare. Samo provjeri da se prvi sloj osuši jer će u suprotnom tvoje trepavice izgledati slijepljeno.

8.Ne vadi stalno četkicu van iz tube!

 To ti govorimo jer  će se zbog zraka koji ulazi  u tubu maskara brže osušiti i postati beskorisna.

9. Savini četkicu

Možda najkorisniji savjet dosad. Ako savineš četkicu malo u stranu ona će biti pod pravim kutom i tako će ti ju biti prirodnije držati i lakše kontrolirati. Također, lakše ćeš uviti trepavice i nećeš morati koristiti štetne uvijače za trepavice.

10.Pričekajte  par sekundi prije treptanja 

Prije nego što si upropastiš trud, zažmiri i sačekaj da se maskara osuši jer ćeš si u protivnom pobojiti kapke.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?