Fancy a. f. 1383 pregleda 04. travnja 2018.

Zašto drugačije izgledamo uživo i na selfijima?

instagram@saamopetraa

Broj onih koji žele ići na plastičnu operaciju kako bi izgledali bolje na selfiejima porastao je čak za 55% No postoji znanstveni razlog zašto nikad ne ispadnemo isto kao što izgledamo u prirodi.

Da, selfie fotkanje je zaludilo svijet, no izgleda da pronalaženje dobroga svjetla, korištenje najboljeg pudera i filtera i kasnije malo retuširanja - nije dovoljno. 

 Znanstvenici i kirurzi pokušavaju dokazati kako selfiji nisu uvijek ono što se čini.

via GIPHY

Naime, kada se slikamo sami, kamera nam je vrlo blizu licu čak i ako ruku ispružimo koliko možemo zbog čega kamera stvara distorziju na licu.

Kako da ti to dočaramo;  selfie kao kad dođeš u zabavni park i staneš ispred onog zrcala s efektom - naprosto ne izgledaju kao ti!

via GIPHY

"Godinama slušam kako mi pacijenti ili članovi njihove obitelji govore "pogledaj mi nos, tako je velik!" i pokazuju kakav svoj selfie.

Uvijek im kažem isto: Selfiji nisu realna slika tebe! Oni posebno iskrivljuju nos,", izjavio je Dr. Boris Paskhover.

via GIPHY

Na kraju je to i dokazao. Naime, pokazalo se kako selfie uhvaćen 30 centimetara od lica čini tvoj nos širim za 30%!

A usput je saznao i koliko bi dugu ruku trebali imati za najbolji  i najlaskaviji selfie: 152,4 cm.

Čini nam se, nikud nećemo bez selfie štapa!

 

 

 | Autor:

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja. Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra. 

Na više od 120 strana pročitajte ekskluzivni intervju s popularnim YouTuberom Davorom Gerbusom i saznajte kako se nosi s hejterima. Tu je i intervju s licem s naslovnice - Petrom Dimić koja samo za vas otkriva kako pronaći pravu ljubav. 


 

Tvoja reakcija?