Fancy a. f. 50 pregleda 07. listopada 2016.

Revolucija: Zašto su ove cure našminkale samo pola lica?

Nikkie
Olivia Rodrigo Instagram

Nakon što je video blogerica Nikkie Tutorials na svom Youtube kanalu objavila video u kojem je našminkala samo pola lica, njezin su primjer odlučile slijediti i mnoge druge djevojke.

Nikkie (21) se ovaj potez odlučila nakon što je primjetila novi Internet trend kojim se ponižavaju sve žene koje nose šminku.

U videu 'The power of makeup' na najbolji mogući način otkrila je svu moć šminke i hrabro se usprotivila onima koji smatraju da je zločin koristiti šminku.
- Imam osjećaj da je u posljednje vrijeme nositi šminku postalo sramotna stvar. Drugim riječima, šminkati se iz čiste zabave je nešto čega bi se trebala sramiti. Shvatila sam da bi bilo cool pokazati vam svu snagu šminke. Ovo je transformaciju koju mi je upravo ona omogućila - napisala je Nikkie ispod videa.

Često se i sama susreće s optužbama da djevojka u videima nije ona, jer mnogi je nenašminkanu čak ni ne prepoznaju. Ovim je video otklonila sve sumnje.
Jednu stranu lica prekrila je puderom, iscrtala obrve, oči istaknula tušem i zalijepila umjetne trepavice, dok je druga polovica ostala netaknuta. Za nju je šminkanje čista zabava i stvar koja joj podiže samopouzdanje, a vjeruje da bi se i mnoge druge cure složile s njom.

U samo mjesec dana video je pogledan više od 18 milijuna puta i pokrenuo je lavinu fotografija s hashtagom #ThePowerOfMakeup.

- Ovo je razlog zašto volim šminku. To je umjetnost i ne marim za to što drugi govore. Ovo je savršen primjer toga. Lijepa i prije i poslije. Jedina je razlika što makeup ima moć dodatno ti podići samopouzadnje i pomoći ti da budeš još ljepša - napisala je Yuly koja za sebe kaže da je zaljubljenica u šminku.

 

Two sides of me. #thepowerofmakeup

A photo posted by Klara (@sweetklara) on

- Ovo su moje dvije strane - kratko i jasno je napisala Klara ispod svoje fotografije, a komentari koji su uslijedili su više nego pozitivni. Mnogi su se složili kako su obje strane prelijepe.

- Makeup je samopouzdanje preneseno na lice - stoji u opisu Courtneyine fotografije. 

Tvoja reakcija?