Fancy a. f. 1147 pregleda 15. rujna 2019.

Željka je senior influencerica: 'Volim svoje bore i svoju kosu'

Goran Stanzl/PIXSELL

Željka Košpić, odnedavno Martinčević, poznata pod nadimkom tiny_little_blonde, 57–godišnja je modna blogerica koja svojim stilom pomiče granice i staje na kraj stereotipima i predrasudama. S nama je podijelila svoju životnu priču, priznala kako je to biti senior influencer i dala nam pokoji modni savjet.

Iako po struci marketinški stručnjak, Željki je moda oduvijek bila u krvi. Modnim dizajnom se ipak nije odlučila baviti jer, kaže, ne zna ni gumb sašiti, ali zna gdje bi taj gumb trebao stajati. Svojim stilom oduvijek je ‘odskakala’ od drugih, a prije nepunih godinu dana je otvorila Instagram i blog kako bi bila inspiracija svima koji su ‘drugačiji’. "Mislim da svojim stilom mnoge mogu nadahnuti i poručiti ženama svojih godina da mogu izgledati kako žele. Žene, ne sramite se", kaže nam.

Osim najmodernijom frizurom i cipelama koje mnogi mlađi ne znaju nositi, Željka se izdvaja i po tome što se u njezinom ormaru mogu uglavnom naći samo crno- bijele kombinacije. Samo se u tome dobro osjeća, a štikle i uska odjeća za nju su nepoznanica. Isto tako ne pati na marke, dapače, sigurna je kako se s malo novaca može jako dobro odjenuti.

"Kad mi dosade neke cipele ja kupim sprej pa ih obojam. Ne trošim puno novca na garderobu jer je poanta u tome da ono što nosiš znaš nositi", priznala je. ‘No make up look’ je također njezin zaštitni znak pa se tako od šminke na njoj može vidjeti samo crveni ruž koji nosi i kad je kod kuće.

Nekad nabaci i maskaru, ali, to je to. "Ja volim i svoje bore i svoju kosu i svoje križobolje ujutro jer sam to ja, to sve donos godine, jer da imam 25, naravno da bi to bilo drugačije. Ja se lijepo zabavljam i radimo ono što volim, to je najvažnije", govori. Ipak, lijepo joj je vidjeti kad mlade cure brinu o sebi, no ono što ne podnosi  su cure u štiklama koje u njima ne znaju hodati, priznaje.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL Kako reagira na poderane hlače? I sama ih nosi.

"I ja ih nosim. Jedne sam kupila cijele pa sam ih sama razrezala da mi budu poderane. To mi je fora" kaže. Ipak, priznaje kako
se boji da su mladi danas previše uniformirani i da im je teško izaći iz ‘sigurne zone’."Ne da nemaju hrabrosti, samo se traže.

To je normalno. Svi smo se u tim godinama tražili", dodaje. Ona se, ipak, i u mlađim danima izdvajala od drugih, a to sa sobom
nosi svakakve komentare: "Ja sam prije 33 godine, kad sam šetala po gradu s prvom kćeri u kolicima, imala obrijanu glavu. I ljudi su gledali…Netko me zaustavio i pitao može li mi dotaknuti glavu. Neki su me zvali ‘tifusarkom’... Mislila sam si, zovite me kako god hoćete! Meni je moja frizura super. To sam ja. Ne vidim se s dugom kosom, osim možda s pletenicama", govori kroz smijeh.

Željka, osim mode, obožava putovati i imala je prilike posjetiti mnoga mjesta. A na pitanje kako se moda razlikuje vani i kod nas, odgovara vrlo konkretno, kratko i ‘u glavu’. "Pa, vani se možeš obući kako god, nitko to uopće ne primjećuje. Svatko fura svoj stil, svoj svijet i uopće ga ne zanima što onaj drugi nosi… Može proći muškarac u štiklama. Mi smo više opterećeni time jer, nama je važno da drugima izgledamo dobro. Vani ne. Vani si individua i svatko gleda sebe", govori.

Razmišlja da postane youtuberica

Također, i drugi van prepoznaju njen stil, pa su joj se javili brojni dizajneri iz Amerike, Australije i Italije koji žele raditi s njom. Željki, osim Instagrama, ni YouTube nije stran. Prati brojne youtubere, i naše i strane, a priznala nam je da je i sama razmišljala da postane youtuberica.

 | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Goran Stanzl/PIXSELL

"Mogla bih otvoriti YouTube kanal i ljudima davati modne savjete. Bude mi žao kad vidim da netko ima lijepe stvari na sebi , a ne zna ih kombinirati",  kaže. Osim možda novog kanala, Željka planira i vjenčanje! "Ubrzo se udajem za muškarca s kojim sam 15 godina, i da, vjenčanica će biti neviđena sve samo ne vjenčanica u pravom smislu te riječi, već nešto avangardno, otkačeno", govori.

Neka vam srce govori što trebate raditi

Za kraj, ima i poruku za sve mlade. I baš je jako jednostavna. "Budite ono što jeste. Nemojte se pretvarati da ste netko drugi. Neka vam srce govori što trebate raditi, a mozak je taj koji će vas usmjeravati. Ja uglavnom mislim srcem, a ne mozgom. Neki put mi se to vrati kao bumerang, ali si mislim… Ma nema veze. Idemo dalje! Život je škola. Uvijek daruj drugima osmijeh jer on ne košta. Osmijeh je moj najdraži make up", dodaje.

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?