Fancy a. f. 15 pregleda 27. lipnja 2016.

Zgadit će vam se: Odvratne činjenice o kupaćim kostimima

Plaža
Dreamstime

Često nismo ni svjesni kakve se sve gadosti skrivaju u omiljenom nam ljetnom odjevnom predmetu

Ako ste i vi jedni od onih sretnika koji veći dio ljeta provodite na moru, cjelodnevni boravak u kupaćem kostimu normalna vam je stvar.

No, prije nego odjenete omiljeni kupaći kostim prethodi često zamorna potraga po dućanima za onim savršenim.
Tijekom te potrage često nismo ni svjesni kakve se sve gadosti skrivaju u omiljenom nam ljetnom odjevnom predmetu, a portal Gurl je izdvojio nekoliko zanimljivih činjenica:

Zaštitna `folija` ustvari ne štiti

Folija koja bi trebala štititi intimno područje od tuđih bakterija ustvari nema nikakvu svrhu. Mnogi isprobavaju kupaće kostime potpuno goli stoga ta `traka` uopće neće pomoći. Osim toga, nakon što kupite novi kupaći kostim  potrebno ga je oprati prije prvog korištenja. 

Prenose gljivice i uzrokuju upale

Ako se badić nosi neko vrijeme nakon što smo izašli iz vode, njegova vlažnost može uzrokovati upalu mokraćnog mjehura. Također, vlažan kupaći kostim idealno je stanište za gljivice, a samim time i za stvaranje gljivične infekcije. Nakon što izađemo iz vode najpametnije bi bilo presvući se u suhu odjeću.

Nikada ne posuđujte drugima svoj kupaći kostim

Iako nismo sigurni da netko ovo zbilja radi, nikada nije pogrešno dodatno naglasiti moguće pogreške. Obične gaćice kao i gaćice od kupaćeg kostima prekrivaju isto intimno područje, a s obzirom da je kupaći kostim redovito mokar, posuđivanjem ovog odjevnog predmeta možete "zaraditi" vaginalnu infekciju. 

Ako kupaći stoji mokar dugo u plastičnoj vrećici – postat će pljesnjiv

Stavljanje kupaćeg kostima u plastičnu vrećicu, osobito ako ga ne planiramo oprati i osušiti odmah po dolasku kući, nije osobito pametna ideja. Stvar je u tome što u plastičnim vrećicama nema dovoljno `ventilacije` pa je to siguran put prema tome da kupaći dobije plijesan.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?

RIJEŠI

Ako imaš 8/10 točnih u ovom kvizu ti si ekspert za horoskop

1 komentar/a

Takojesine

Ja imam 10/10 jer imam iskustva sa znamovima jos od 2011 .Ali nikad u zivotu nisam u procitala dnevni i osobni horoskop jer to ti pisu neki obicni ljuti a budale u to vjeruju i nazalost na balkanu kad spomenemo horoskop sve sta znamo je prvo to...Npr.Ja volim da citam o znakovima ,o karakteru,osobinama ,da naucim ko su ljudi oko mene da ih bolje razumijem, da znam sta vole,kakvi su i td...imam iskustva da mou pogodii neciji znak samo po necijem izgledu i prvom stavu...i mnogo toga ima nemam pr..