Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Sa sela sam i živim u Gorskom kotaru. Kviz je dobar, ali ima nekoliko nedostataka. Nedostatci po pitanjima: 1. U redu, ali i kod nas se svinjokolja odvija u isto vrijeme, a Gorski kotar nije spomenut. 4. Pitanje koje sam
... prikaži još!m riješio eliminacijom, jer se kod nas ne sadi kukuruz.
6. Pitanje koje sam također riješio eliminacijom, jer kod nas se voze:
1)IMT
2)Tomo Vinković
3)Ursus
4)Zetor
5)ostali traktori najčešće jedini takvi u selu.
Nastavlja se.
Nastavak 7. Još jedno pitanje koje sam riješio metodom eliminacije, jer kod nas se uopće ne uzgaja grožđe. ZBOG SVEGA TOGA ZAKLJUČUJEM DA JE OVO KVIZ: "SAMO SLAVONSKA (ILI NEKA DRUGA REGIJA KOJA ODGOVARA PITANJIMA) DJECA SA SELA..." p.s Velika
... prikaži još!ka slova sam pisao kako bih naglasio zaključak, pošto komentari ne podržavaju podebljana slova, niti veći font.
Komentar nije zlonamjeran. Želim samo autorima ukazati na neke greške, kako ih ne bi ponavljali u sljedećim kvizovima.
Pitanja moraju biti opća za cijelu Hrvatsku. Npr. u Gorskom kotaru svako selo ima svoj naziv za goranski nadjev (tako je po standardnom hrv. jez., ali ni u jednom selu se tako ne kaže) tako postoje želudac i nadelo (s
... prikaži još! varijantama u izgovoru i slovima). Postoje i različite pripreme negdje se kuha, a negdje peče, negdje je sladak, negdje slan...
Zbog toga pitanje na ovu temu koju sam gore napisao ne bi bilo dobar pokazatelj ni jesi li Goranin.
To je samo jedan primjer zašto se pitanja ne smiju odnositi na nekoliko regija, nago na sve, jer Slavonac sadi kukuruz, Dalmatinac lovi ribu, dok Goranin niti jedno od toga (osim iznimki na mali broj stanovništva, riječna riba...), a isto vrijedi i za Liku.