Prvi 3247 pregleda 22. travnja 2020.

10 filmova o superjunacima koje svatko treba pogledati

marvel/instagram

U posljednjih dvadesetak godina filmovi o superjunacima obaraju sve rekorde gledanosti, a mnogi su već sada postali legendarni.

Popis izvrsnih filmova o superjunacima je poprilično dug, no mi smo izdvojili deset filmova koje bi svakako trebali pogledati, ako još niste.

1. Black Panther (2018.)

Marvelov film prati T’Challu koji se nakon smrti svog oca, kralja Wakande, vraća kući u afričku državu kako bi zasjeo na prijestolje i postao novim kraljem. Ali tad se ponovno javi stari neprijatelj, a T’Challin je karakter kralja i Black Panthera stavljen na kušnju kad se uvuče u strašan sukob zbog kojeg je ugrožen opstanak Wakande i cijelog svijeta. Suočen s izdajom i opasnošću, mladi kralj mora okupiti svoje saveznike i osloboditi moć Black Panthera kako bi porazio svoje neprijatelje i omogućio sigurnost svom narodu.

via GIPHY

2.Thor: Ragnarok (2017.)

Thor je zarobljen na drugoj strani Svemira bez svog moćnog malja te se nađe u utrci s vremenom kad se mora vratiti u Asgard da bi zaustavio Ragnarok – uništenje svog rodnog svijeta i kraj asgardske civilizacije – koje predvodi svemoguća i nemilosrdna Hela. No prije toga mora preživjeti smrtonosno gladijatorsko natjecanje u kojem se suočava sa svojim bivšim saveznikom, Hulkom.

via GIPHY

3. Spider-Man: Homecoming (2017.)

Mladi Peter Parker započinje samostalno djelovati pod svojim novopronađenim identitetom. Uzbuđen zbog iskustva koje je doživio s Osvetnicima, Peter se vraća kući gdje živi s tetom May, a gdje ga pod budnim okom čuva njegov novi mentor, Tony Stark . Peter se pokušava vratiti svojoj normalnoj svakodnevnoj rutini, iako ga u tome sprječavaju misli kako se još uvijek mora dokazati kao pravi superheroj. A pravi trenutak za to dođe kada se u gradu pojavi novi zlikovac – The Vulture. 

via GIPHY

4. Suicide Squad (2016,)

Skupina superzlikovaca, koji se već nalaze u zatvoru visoke sigurnosti, regrutirani su za tajni zadatak vladine agentice Amande Waller. Pod nazivom 'Odred otpisanih' kreću u novu misiju, preopasnu za obične snage sigurnosti i vojske, koja im je dodijeljena u zamjenu za određene povlastice.

 

via GIPHY

5. Deadpool (2016.)

Wade Wilson je bivši agent Specijalnih snaga, koji je postao plaćenik. Nakon što je podvrgnut tajnom eksperimentu, dobio je mogućnost da liječi i tako je postao superheroj – Deadpool! S novim moćima i uvrnutim smislom za humor, kreće u potragu za čovjekom koji mu je uništio život.

via GIPHY

6. Avengers: Age of Ultron (2015.)

Ovaj nastavak megapopularnih Osvetnika nosi nam epsku avanturu koja se pamti. Ovdje dolazi do ponovnog susreta najjačih super junaka svih vremena kao što su Thor, Kapetan Amerika, Hulk, Crna Udovica...

via GIPHY

7. X-Men: Days of Future Past (2014.)

Film se fokusira na tri člana ekipe X-Men koji putuju kroz vrijeme kako bi promijenili važan povijesni događaj koji bi mogao imati nevjerojatan utjecaj na ljude i mutante.

via GIPHY

8. Captain America: The First Avenger (2011.)

Film se fokusira na rano doba Marvelovog univerzuma, u kojem se Steve Rogers dobrovoljno prijavi za sudjelovanje u eksperimentalnom programu koji ga pretvara u super vojnika znanog kao Kapetan Amerika.

via GIPHY

9. Batman Begins (2005.)

Kada mu je bilo osam godina, Bruce Wayne je pao u jamu na imanju svojih bogatih roditelja gdje su ga napali rojevi šišmiša. Od tada ga progoni strah od šišmiša, a doživljava i veliku tragediju: pljačkaš pred njim ubija njegovu majku i oca, najbogatijeg čovjeka u Gotham Cityju. Kada odraste, Bruce pokušava ubiti tog pljačkaša, ali ne uspijeva.

via GIPHY

10. The Dark Knight (2008.)

Nastavak hit filma o Batmanu donosi nam novo uzbudljivo poglavlje o životu Brucea Waynea. Uz pomoć poručnika Jima Gordona i tužioca Harveyja Denta, Batman odlučuje uništiti preostale kriminalne organizacije koje prijete ulicama grada Gothama. Suradnja rezultira uspjesima, ali tim uskoro postaje lovina Jokera koji nastavlja širiti strah u gradu. Cilj mu je zauvijek se riješiti zaštitnika grada i od Gothama napraviti grad zločina.

via GIPHY

Koji film ćeš prvi pogledati? 

 

Pogledaj prvu epizodu novog serijala 'Trend je frend' powered by A1!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • filip333

    Ovo je jedna od uzasnijih lista koje sam ikad vidio,ali ipak je to joomboos pa nemam se sto ni cuditi.I da stavite dark knighta na 10. mjesto je sramotno!
  • Sven206

    Iskreno užasna lista prvo Black Panther zamijenti Enedgameom,Age Of Ultron prvim Avengers filmom,Days Of The Future Past sa Loganom,Suicide Squad Aquamanom,onaj užasni Homecumming sa Spider-Man 2 iz 2004 i mogli ste neke druge ne marvel junake kao naprimjer Spawna,Hellboy iz ... prikaži još!