Prvi 843 pregleda 05. siječnja 2019.

14 načina da uvjeriš ljude da imaš samopouzdanja

sarahsunita / instagram

Je li moguće zavarati sugovornika i ostaviti dojam samopouzdanja i kada se osjećamo manji od makova zrna?

Guff donosi 14 znakova tijela koji će ostaviti dojam samopouzdanja iako u sebi možda vrištite od nesigurnosti!

1. Govor tijela

Znakovi tijela ponekad govore više od riječi. Ako pričamo samouvjereno, a tijelom pokazujemo kako smo nesigurni, možemo postignuti neželjeni efekt. Srećom, moguće je osvijestiti govor tijela i izbjeći "nervozno stopalo" i ostala držanja koja nas izdaju kada to najmanje želimo.

via GIPHY

2. Prvo i posljednje

Prvi dojam je samo jedan i ne može se ponoviti! Zato je važno da ne propustite priliku za odlično upoznavanje! Obratite pozornost na kontakt očima, držanje ruku, pozu u kojoj stojite te noge! U nastavku vam donosimo kako se ponašati pri prvom susretu.

3. Pokaži svoje ruke

Izlažući svoje ruke na videlo, dajete do znanja kako nemate što skrivati! Bez obzira radi li se o pregovaranju, odgovaranju u školi ili debati...Šireći svooje ruke i stavljajući ih u prvi plan, pstavljate dojam nesigurnosti o onom što pričate.

via GIPHY

4. Uspravno držanje

Loše držanje je, pogađate- loše! Ne samo da se leđa mogu iskriviti, već se čini i kako ne znate što bi sa sobom! Zato samo samouvjereno i vjerujete u sebe! Jer, ako sam ne vjeruješ u sebe, tko hoće?

5.Čvrsti stisak ruke! 

Nema goreg od mlohavog stiska! Kada se rukujete s nekim, ne morate ih zgnječiti svom snagom, ali stisak bi trebao biti čvrst. Na taj način šaljete poruku kako ste prisutni i zainteresirani za susret.

via GIPHY

6. Održavajte kontakt očima

Kada netko ne gleda u oči, doima se kao da laže ili nešto skriva. Zato je važno da gledate sugovornika dok pričate s njim. Ali pažljivo! Ne želite izgledati poput luđaka.

7. Pazi na hod! 

Glavu gore i noga ispred noge! Na taj način ostavit ćete dojam samopouzdanja i onima koji vas ne poznaju, a oni koji poznaju će imati još više poštovanja pre,a vama.

via GIPHY

8. Kopirajte pokrete druge osobe

Nemojte se bojati imitirati drugu osobu. Naravno, ne u smislu da je ismijavate. Jednostavno, ponekad nije loše napraviti neku istu radnju u znak slaganja. Kao da poručujete: "slažem se s tobom", ali bez riječi.

9. Nabacite veliki osmijeh

Smješak je gotovo uvijek dobrodošao. Smanjuje nervozu, povećava osjećaj simpatičnosti i podiže atmosferu. Osmjehom ne možete pogriješiti. Osim, naravno, ako se radi o jako ozbiljnim situacijama kada nije prikladan.

10. Stavite obje ruke na kukove

Ova poza daje vam više osobnog prostora. Stajanje dvije minute u ovoj pozi može učiniti čuda za vaše samopouzdanje, probajte!

via GIPHY

11. Spojite prste na rukama

Kada se osoba osjeća sigurno , često nesvesno spoji prste na rukama, tako da se dlanovi ne dodiruju. Ova poza odaje dojam iskrenosti i suosjećanja.

12. Nemojte se zabavljati predmetima oko sebe

Često nesvjesno znamo lupkati olovkom, stopalom, vrtjeti pramen kose i slično. Ovakvo ponašanje daje dojam velike nesigurnosti i nervoze. Zato je važno ovakvo ponašanje staviti pod kontrolu.

via GIPHY

13. Pazite na ruke i noge!

Križanjem ruku odajte dojam kako se branite ili ne želite da vam se itko približi. Križa nje nogu može sugerirati kako vam se osoba ne sviđa.Ukoliko i jest tako, pripazite da to ne radite.

14. Što tijelo priča

Ubojito samopouzdanje može početi sa sigurnijim govorom tijela! "U zdravom tijelu zdrav duh", ili u ovom slučaju: "U dobrom držanju, dobro samopouzdanje"!

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima po cijeni od 25 kuna! 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    zvuči fora