Prvi 732 pregleda 06. prosinca 2019.

5 korisnih savjeta kako štedjeti energiju

Unsplash/dominos Instagram

Potrošnja električne energije u svijetu premašuje ogromne brojke, toliko ogromne da je to prilično teško i objasniti. No, nasreću, postoje razni načini kako štedjeti energiju, kao i razni obnovljivi izvori energije, koji su tu da nam pomognu spasiti i očuvati planet Zemlju i živjeti više u skladu s prirodom. Zato smo vam odlučili nabrojati nekoliko korisnih savjeta o tome kako čuvati energiju i, vjerujte nam, olakšat će vam život.

1. Nemojte stalno imati upaljeno svjetlo

 | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram

Zaista nije potrebno da vam je svjetlo upaljeno kad gledate televiziju ili se spremate na spavanje. Kad čitate ili jedete, upalite svjetlo. Kad gledate TV, ugasite ga. Jednostavno je.

2. Ugasite TV kad idete spavati

 | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram

Nemojte spavati uz upaljen televizor. To je nepotrebno trošenje struje koje nikome ne donosi ništa dobroga. Ugasite TV prije odlaska na spavanje i, također, nemojte TV držati upaljenim samo da vam bude 'pozadinska buka'. Ako ne gledate televiziju, ugasite TV prijemnik. 

3. Mobitel nemojte puniti svakih pola sata

 | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram

Najgore što možete napraviti je da mobitel svako malo stavljate i skidate s punjača. Ostavite mobitel da se napuni do kraja, a punite ga tek kad se do kraja isprazni. 

4. Naučite nešto o obnovljivim izvorima energije

 | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram

Obnovljivi izvori energije se koriste za proizvodnju električne energije, a neki od njih su sunce, vjetar i voda. Korištenjem obnovljivih izvora čuva se okoliš, jer su to izvori čiste energije koja ga ne zagađuje.

Više o obnovljivim izvorima energije možete pročitat ovdje!

5. Pogledajte naš novi video!

Koji će vam pokazati kako, s druge strane, nije dobro ni ići u totalne ekstreme i pretjerivati sa štednjom. Slobodno upalite svjetlo kad idete na WC i upalite neki film na TV-u kad simpatiju pozovete na spoj. Ali kad izađete iz stana i odete u grad na večeru, obavezno ugasite svjetlo u kući i isključite sve električne aparate, da se struja nepotrebno ne troši.

 

Ovaj članak napravljen je u suradnji s HEP-om po najvišim standardima JoomBoos native studija.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • 1234567890

    Pozdrav svima vama pozdrav. Zovem se Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio zajam od 60000 eura. Prije sam nešto tražio zajam i oni su me kasnije prevarili. Pokušao ... prikaži još!