Prvi 1776 pregleda 29. lipnja 2018.

5 mitova o srednjoj školi!

gaudeaums

Učenicima osnovnih i srednjih škola najčešće prodaju priče koje ne drže vodu. Mi ti donosimo 5 najboljih mitova ikad koji si sigurno negdje čuo..

  

1. Nastava u svim srednjim školama počinje u 8 sati (ili ranije!) 

Nije istina. U gimnaziji Gaudeamus iz Osijeka škola počinje u 8:30, a ako si ozbiljan sportaš, nastava za tebe kreće tek od 10:20. Nema guranja u javnom prijevozu kad svi negdje žure, a sasvim dovoljno vremena za naspavati se. Ako si sportaš, odraditi kvalitetan jutarnji trening i pripremiti se za školu za tebe će biti laganica.

via GIPHY

2. Svi predmeti u srednjoj školi jednako su važni. 

Naravno, niti ovo nije točno. Pri odabiru predmeta na koje će se staviti veći naglasak, potrebno je voditi računa o fakultetu na koji se planiraš upisati, tj. na zanimanje i posao koji ćeš u budućnosti raditi. 

Poznato je da se državna matura sastoji od tri obvezna predmeta koje svi učenici moraju položiti kako bi završili srednju školu –hrvatskog, engleskog i matematike. Stoga je tijekom sve četiri godine školovanja potrebno staviti poseban naglasak na ove predmete i učestalo ponavljanje sadržaja svih razreda kako ne bi došlo do zaboravljanja. 

Drugo su izborni predmeti –oni koji su najviše povezani s odabranim fakultetom i koji su također potrebni za upis na odabrani fakultet. 

Besmisleno je učiti detalje svih 15, 16, 17 ili više predmeta u gimnaziji. No, osnove svih predmeta korisno je poznavati na razini opće kulture.

U gimnaziji Gaudeamus učenici imaju mogućnost sami birati razine obveznih predmeta i izborne predmete te se od prvog dana pripremati za uspješno polaganje državne mature i upisa na željeni fakultet. 

via GIPHY

  

3. Maturalac je jedino školsko putovanje 

U nekim školama učenici imaju mogućnost ići na putovanja svake školske godine. 

Kako bi stvar bila još bolja, u Gaudeamusu učenici ne putuju tijekom praznika, već tjedan dana tijekom školske godine povezujući predmete sa sadržajima koji se obilaze na različitim destinacijama. Svake godine obilazi se druga destinacija, a posjećuju se zemlje poput Grčke, Njemačke, Italije, Češke… wow!

via GIPHY

  

4. Sportaši odustanu od treninga zbog školskih obaveza. 

Nerijetko se to događa u školama nemogućnost usklađivanja školskih i sportskih obaveza pri čemu se događa da učenik ima loše ocjene u školi, a istovremeno na sportskom terenu ne može postići vrhunske rezultate. 

U Gaudeamusu svaki učenik, pa tako i svaki učenik sportaš, ima svog mentora. Mentor je profesor i osoba od povjerenja koja učeniku pomaže organizirati vrijeme i ostvariti planirane rezultate u školi. Mentor učeniku također pomaže uskladiti sportske i školske obaveze pa tako učenik u suradnji s mentorom može sam odrediti termine ispita, pisati ispite i odraditi školske zadatke kada bude spreman kako bi ostvario željene rezultate u školi. 

  

via GIPHY

5. U privatnu školu ne može svatko. 

Još jedan od mitova koji proizlazi iz činjenice kako privatne škole ne financira država te da se za njih mora plaćati školarina. Točno je da je to način financiranja privatne škole, ali u Gaudeamusu su se dosjetili kako riješiti i taj problem.

Naime, u ovoj školi učenici imaju mogućnost platiti školarinu tek kada se zaposle, pri čemu škola garantira da će učenik dobiti posao u struci u roku od godinu dana od završetka fakulteta. Ako učenik ne dobije posao – ne mora niti platiti školarinu! 

Osim toga, u Gaudeamusu postoji opcija takozvana „gospodarska stipendija“, kroz koju učenici koji se već u srednjoj školi žele usmjeriti u neko područje mogu iskustvo prikupljati u nekoj od tvrtki i uz besplatno školovanje si osigurati džeparac u iznosu od 24.000 kuna u četiri godine školovanja (tj. iznos od 500 kn mjesečno koji učenik može koristiti za svoje potrebe). 

Posjeti upisi.hr i stavi Gaudeamus, prva privatna srednja škola u Osijeku s pravom javnosti, na prvo mjesto!
 

via GIPHY

VIDI I OVO:

 | Autor:

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima. 

 

Donosimo ti ekskluzivan intervju sa Stokom i LayZ-em povodom snimanja navijačkog hita 'Moja Croatia'. Ako i ti želiš imati originalnu majicu iz spota navijačke himne, kupi ih na ŽUTI KLIK. Cijena majice je 120 kuna. 

 

A tu su i naše ljepotice - Two Crazy Beauties koje ti tajne pravog i iskrenog prijateljstva. Dennis Domian, TheSikrt i Bruno Lukić govore o onim svakodnevnim brigama i temama koje muče svakog od nas, a neki YouTuberi otkrivaju najcringe situacije u kojima su se pronašli. 

U seks vodiču za tinejdžere pročitaj sve što trebaš znati o prvom seksu, a u rubrici 'Zavoli svoje tijelo' doznaj kako s dozom samopouzdanja uskočiti u kupaći kostim i pobjeći na plažu. S obzirom da je razdoblje koncerata i festivala, obratili smo pažnju i na droge koje ti mogu uništiti život u nekoliko sekundi. 

Tu su i dva modna izloga s top odjevnim predmetima koje moraš imati ovo ljeto, zastrašujuća horor priča i 'game time' za sve one koji obožavaju videoigre. 

I ovaj broj JoomBoos magazina dolazi u dvije različite naslovnice, te super poklonom - originalnim tetovažama kakve imaju naši YouTuberi. Izaberi između tetovaže strijele i palme i budi cool ovo ljeto. 

 

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve