Prvi 536 pregleda 22. veljače 2023.

5 načina kako možete postati ljubazniji prema drugima

canva

Svake godine, zadnje srijede u veljači, u svijetu se obilježava Dan prevencije vršnjačkog nasilja

U današnje vrijeme, kada na nasilje nailazimo na svakom koraku, posebno ono vršnjačko, bilo to u školi, faksu ili na radnom mjestu, treba se ponekad podsjetiti pravih vrijednosti i kako možemo i trebamo biti ljubazni jedni prema drugima.

Zbog toga vam donosimo nekoliko načina kako već od danas možete postati ljubazniji prema osobama iz svoje okoline, ali i prema strancima koji uđu u vaš život.

OSMIJEH OTVARA SVA VRATA

Osmijeh je najmanje što možete pokloniti ljudima oko sebe, a zaista puno znači. Nasmiješite se prijateljima, roditeljima ili pak slučajnim prolaznicima i na taj način im uljepšajte dan, nekom će to zasigurno popraviti raspoloženje.

 | Autor: Canva Canva ŠIRITE POZITIVNU ENERGIJU

Zajedno s osmjesima, prenosite i pozitivnu energiju ljudima oko sebe. To možete ostvariti na način da se fokusirate na lijepe i vedre stvari. Ono što mislite, to ćete i odašiljati.

UČINITE NEŠTO DOBRO ZA DRUGE

Razmislite o humanitarnom radu - na taj način ćete pomoći drugima, ali i sebi na putu do ljubaznosti. Bolje ćete se osjećati nakon dana provedenog volontirajući, bilo to u pučkoj kuhinji, domu za nezbrinutu djecu, čitajući starijima ili nešto slično.

POSUDBA JE ISTO VAŽNA

Ne moramo se nužno odlučivati za opciju poklanjanja stvari ljudima oko sebe, ponekad je dovoljno, možda čak i bolje, posuditi nešto svoje. Na taj način osobama dajemo do znanja da su nam važne i da im dovoljno vjerujemo da im posudimo nešto što nam je dragocjeno na bilo koji način.

BRINITE O SEBI

I za kraj, ne zaboravite na sebe. Na putu prema ljubaznijem ponašanju, brinite se i sebi. Nemojte nužno uvijek druge stavljati na prvo mjesto. Kako bi ste bili bolja osoba za svoje bližnje, važno je da postanete bolja osoba za sebe, za svoje zdravlje i sreću.

 | Autor:

 

 

Tvoja reakcija?