Sada je savršeno doba godine za sezonu lubenica tako da gdje god se nalazio/la, možeš ju kupiti na svakom koraku.
Thisisinsider.com donosi pet genijalnih recepata u kojima ćeš iskoristiti ovu osvježavajuću voćku:
1. Sladoled od lubenice.
Sastojci:
- dvije šalice slatkog vrhnja
- jedna litra zaslađenog mlijeka
- pola šalice pirea od lubenice
- jedna šalica čokoladnih mrvica (po želji)
- jedna žličica morske soli
Miksaj slatko vrhnje u velikoj zdjeli, a u odvojenoj posudi umuti mlijeko i pire od lubenice. Svim tim sastojcima dodaš umućeno slatko vrhnje. Zatim izlij smjesu u posude po želji, pospi čoko mrvicama i solju. Ostavi u zamrzivaču minimalno 6 sati dok se ne stisne.
2. Lubenica na grill-u.
Nareži lubenicu na komade, namaži maslinovim uljem i sokom od limete. Posoli malo, grilaj lubenicu 3-5 minuta sa svake strane na grill tavi ili na roštilju. Kada završiš, namaži ju s ostatkom soka od limete i pospi s nasjeckanim korijanderom.
3. Voćni ražnjići natopljeni tekilom.
Nasjeckaj voće poput manga, naranče i breskve s lubenicom, dobro zalij s tekilom i ostavi jedan sat da miruje. Netom prije posluživanja nabodi voće na ražnjiće i to je to.
4. Juha od lubenice.
Juhica s lubenicom, posuta bosiljkom i poslužena sa škampima tvori idealno ljetno jelo.
5. Sendvič s lubenicom i kozjim sirom.
Za ovaj recept potrebna ti je kriška omiljenog kruha, kozji sir narezan tanko i začini po želji. Predlažemo ti da sir začiniš s nasjeckanom mentom, po kruhu poliješ maslinovo ulje i sve začiniš solju i paprom.
Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
mala_loodacha
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.