Prvi 762 pregleda 13. veljače 2019.

6 filmova koji su trebali osvojiti Oscara, a nisu

80syayo/instagram

Nedavno smo se prisjetili slavnih glumaca koji nikada nisu osvojili prestižnu filmsku nagradu ‘Oscar’, no vratimo li vrijeme unatrag, prisjetiti ćemo se i nekoliko filmova koji su nam toliko prirasli srcu da nam je teško pojmiti da ih je svojedobno zaobišla nagrada ‘Oscar’

Portal MarieClaire složio je popis od 6 izvrsnih filmova im koji su bili nominirana za Oscara, ali im je nagrada iz nekog razloga jednostavno izmakla iz ruku.

1. Iskupljenje u Shawshanku

Nakon presude kojom je proglašen krivim za ubojstvo vlastite žene i njenog ljubavnika, Andy Dufresne 1947. stiže u zloglasni zatvor Shawshank kako bi odslužio doživotnu kaznu. Inače bankovni stručnjak i ugledni gospodin, Andy je ubačen u surovu sredinu o kakvoj nije mogao niti sanjati. Premda je bio nominiran u sedam kategorija, film nije osvojio nijedan zlatni kipić.

via GIPHY

2. Vuk s Wall Streeta

Godina je 1987. Jordan Belfort na Wall Streetu radi za L.F. Rothschilda, pod okriljem Marka Hanna koji ga upoznaje s brokerskom kulturom prožetom drogom i seksom te ga nauči prvom pravilu svakog brokera – zaradi novac za sebe. Ovaj film je imao pet nominacija, ali nijedno priznanje.

via GIPHY

3. Psiho

Moćni i kompleksni psihološki horor Psiho prati Marion Crane, tajnicu koja nakon krađe novca poslodavcu završava u zabačenom motelu vlasnika Normana Batesa koji ima sumnjive namjere, a posebna sumnja se baca na njega nakon ubojstva Marion Crane. Psiho je mogao osvojiti nagradu za režiju te glavnu glumicu, no nagrade su ga zaobišle.

via GIPHY

4. Isijavanje

Jedan od najboljih psiholoških horora svih vremena nije dobio nijednu nominaciju. Što se tiče same radnje susrećemo lika Dannyja koji je vidovit i ima sposobnost telepatskog komuniciranja s onostranim svjetovima, uskoro otkrije da je hotel u kojem boravi s obitelji napučen duhovima. Njegov otac Jack počinje sve više piti, postaje sve mrzovoljniji i agresivniji, pogotovo nakon druženja s gospodinom Gradyjem, bivšim pazikućom koji je ubio svoju suprugu i kćeri blizanke...

via GIPHY

5. Boja purpura

Ovaj film Stevena Spielberga je definitivni rekorder s čak jedanaest nominacija i nula nagrada. Film govori o mladoj Afroamerikanki Celie i prikazuje probleme s kojima se suočavaju mlade crnkinje tijekom ranog 20. stoljeća; uključujući siromaštvo, rasizam i seksualnu diskriminaciju.

via GIPHY

6. Pjevajmo na kiši

Film je bio nominiran za dva Oscara u kategorijama za najbolju sporednu žensku ulogu i najbolju filmsku muziku, ali nije osvojio nijedan. Film duhovito karikira i parodira paniku tokom zabrinjavajućeg prelaznog perioda od nijemih na zvučne filmove Hollywooda kasnih 1920-ih nakon što zvučna revolucija prevladava.

via GIPHY

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najbrutalnije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, otkrijte sve sočne detalje ljubavne priče Nike i Raste, provjerite što vam horoskop sprema na ljubavnom planu u 2019. i nađite još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, možete ga kupiti na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

2 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sofiamrsloan

    SOFIJA ROSA Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako ... prikaži još!
  • mala_loodacha

    slazem se :D