Prvi 945 pregleda 16. veljače 2019.

6 glumaca kojima je Oscar izmakao za dlaku

Cosmoindia@instagram

Natjecanja u sportu ponekad su mnogo pravednija od onih u svijetu umjetnosti i filma. Vratimo li vrijeme unatrag, prisjetiti ćemo se nekolicine filmova koji su nam toliko prirasli srcu da nam je teško pojmiti da ih je zaobišla nagrada ‘Oscar’.

Portal MarieClaire složio je popis od 6 izvrsnih filmova i glumaca koji su svojedobno bili nominirana za Oscara, ali im je nagrada iz nekog razloga jednostavno izmakla iz ruku.

1. Brad Pitt.

Slavni glumac je zapravo osvojio zlatni kipić, ali u ulozi producenta za film ‘12 godina ropstva’. Kao glumac je bio nominiran za glavnu ulogu u filmu ‘Neobična priča Benjamina Buttona’, no nije osvojio prestižnu nagradu.

via GIPHY

2. Samuel L. Jackson.

Slavni glumac je bio nominiran za sporednu mušku ulogu u filmu ‘Pakleni šund’, no pobjedu je te godine odnio Martin Landau za film ‘Ed Wood’.

via GIPHY

3. Michelle Pfeiffer.

Premda nas je oduševila ulogom žene mačke u Batmanu, za tu ulogu tada nije dobila ni nominaciju od strane filmske akademije. Ipak, nominirana je bila za uloge u filmovima ‘Dangerous Liaisons’, ‘The Fabulous Baker Boys’ i ‘Love Field’, ali nije osvojila nagradu.

via GIPHY

4. Liam Neeson.

Glumac je veliku popularnost stekao ulogom u kultnom filmu ‘Schindlerova lista’, ali za tu ulogu nije osvojio nagradu. Ipak, to možda nije tako loše jer da je tada odnio pobjedu, možda ga ne bismo gledali u filmovima ‘96 sati’ i ‘Ukradeni identitet’.

via GIPHY

5. Sir Ian McKellen.

Teško nam je povjerovati da Sir Ian McKellen nije osvojio Oscara za ulogu čarobnjaka Gandalfa u ‘gospodarima prstenova’, no to je doista tako, prema je bio nominiran upravo za tu ulogu.

via GIPHY

6. Will Smith.

Glumac je u svojoj dugogodišnjoj glumačkoj karijeri prikupio zavidan broj nagrada, no što se tiče Oscara, bio je nominiran čak dva puta, no nagradu nije osvojio.

via GIPHY

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najbrutalnije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, otkrijte sve sočne detalje ljubavne priče Nike i Raste, provjerite što vam horoskop sprema na ljubavnom planu u 2019. i nađite još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, možete ga kupiti na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    šteta