Prvi 3403 pregleda 22. veljače 2018.

6 misterioznih stvari u svemiru koje fasciniraju znanstvenike

Otkrivamo ti šest bizarnih stvari koje krije svemir.

Beskonačno prostranstvo koje nas okružuje doista krije svakakve tajne, a znanstvenicima predstavlja neiscrpno sredstvo proučavanja i eksperimentiranja jer nikad ne znaju što će otkriti. Donosimo ti šest bizarnih stvari koje se nalaze u svemiru. 

1. Tornado star 186 godina na Jupiteru. Oluja poznata kao 'Velika crvena pjega' na Jupiteru je prisutna preko stotinu godina. Čak je i NASA prošle godine u svemir poslala svoju letjelicu 'Juno' s kojom su znanstvenici željeli otkriti što pokreće već spomenuti tornado. Jedan od znanstvenika Steve Levin smatra da Veliku crvenu pjegu pokreće energija samog planeta. Vjetar u području tornada toliko je snažan da konstantno puše preko stotinu kilometara na sat. 

 | Autor:

2. Planet od dijamanta. Udaljen od Zemlje 4000 svjetlosnih godina ovaj planet ostatak je masivne zvijezde, a gušći je od bilo kojeg drugog planeta. Znanstvenici pretpostavljaju da se zbog iznimne gustoće ugljik u planetu nalazi u obliku kristala. To znači da je planet prepun dijamantnih čestica. 

 | Autor:

3. Planet smrznute kipuće vode. Znanstvenici iz Geneve otkrili su planet poznat pod nazivom Gliese 436b. Veličine je Neptuna i prvotno je otkriven 2004. godine, a prekriven je vrućom vodom u krutom stanju. 

- Voda se smrznula zbog tlaka, ali je vruća, što je zaista neobično - rekao je astronom Frederic Point. 

4. Velika praznina. U nekim dijelovima svemira ne postoji gotovo ništa. Doslovno. Velika praznina nalazi se u južnoj hemisferi i jedna je od najvećih misterija koje svemir krije. Naime, neki smatraju da je velika praznina nastala kada su se sudarila dva svemira, a široka je milijardu svjetlosnih godina. 

 | Autor:

5. Zvijezde padalice koje postoje. Od sada više nećeš trebati zaželjeti želju kada ugledaš zvijezdu padalicu, jer one zaista postoje. No, nadajmo se da ih doista nećemo vidjeti. Ove zvijezde 'jure' svemirom čak 300 milijuna kilometara na sat, a ako pogode Zemlju vrlo bi vjerojatno napravile ogromnu štetu. 

 | Autor:

6. Planet koji miriše na rum i maline. U središtu naše galaksije nalazi se Sagittairus B2, a znanstvenici ga nazivaju još 'Alkoholna maglica'. Naziv je dobio zbog oblaka plina koji se sastoji od alkohola koji miriši na rum i ima okus malina. 

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

 | Autor: Marko Prpić/Pixsell Marko Prpić/Pixsell
MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN! 

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)  

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve