Prvi 229 pregleda 17. ožujka 2018.

7 nevjerojatnih superljudskih pothvata

https://www.instagram.com/batman_insta_

Ljudsko tijelo je sposobno učiniti nemoguće stvari kada se nađu u određenim trenutcima, a na to može biti ljubomoran čak i Superman. Napadi adrenalina u opasnim situacijama, daju ljudima neopisivu snagu i u stanju su učiniti nezamislivo, kao da dobiju moći superheroja.

1. Preživljavanje ledenih temperatura

Wim Hof, odnosno Ledeni čovjek pretrčao je arktički maraton na -30 stupnjeva Celzijevih i to sve bez majice! Oborio je svjetski rekord tako što je bio u ledenoj vodi sat i 44 minute. Također je preživio 72 minute u kratkim hlačicama na Sjevernom polu. Njegova tajna je tantričko vježbanje koje prakticiraju redovnici na Tibetu. Oni se fokusiraju na energije u tijelu i pretvaraju ih u toplinu. 

2. Balansiranje automobila

John Evans može balansirati automobil na glavi. Čovjek od dva metra uspio je balansirati automobil od 160 kilograma na glavi čak 33 sekunde i to bez ruku! Evans je već oborio 25 rekorda u 11 različitih Guinnessovih kategorija. 

3. Podizanje automobila

Vatrogasac Chris Hickman je 2008. godine našao se na licu mjesta prometne nesreće. Hickman je uspio dići automobil vlastitim rukama 12 centimetara iznad zemlje kako bi drugi vatrogasci izvukli vozača koji je zapeo u automobilu. 

via GIPHY

4. Iskrivljavanje metala

Sakinat Khanapiyeva je najjača baka na svijetu. Ruskinja (76) može dići uteg od 24 kilograma, rukama slomiti potkovu i saviti metalne šipke. 

5. 50 maratona u 50 dana

Dean Karnazes otrčao je 50 maratona u 50 američkih država u 50 dana. 

-Toliko boli da te tijelo moli da staneš- rekao je Dean i dodao da jednostavno zaboraviš na bol i nastaviš dalje.

via GIPHY

6. Penjanje na zgrade

Alain Robert poznat je kao čovjek pauk - popeo se na najpoznatije i najviše građevine na svijetu i to sve bez užeta ili bilo kakvog alata za penjanje. On koristi samo svoje ruke i cipele za penjanje. Tako se popeo na Eiffelov toranj, Opera House u Sydneyu i toranj Sears. 

7. Preživljavanje udara groma

Roy Cleveland Sullivan je između svoje 35. i 65. godine bio pogođen gromom čak sedam puta i sve ih je preživio. Dali su mu nadimak ljudski gromobran jer ga svakih pet godina opali grom.  

via GIPHY

10 stvari koje ćeš shvatiti samo ako voliš kišu

Ekipa došao je i taj dan, pomozite izabrati novi logo serije Isti san! 

 

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Avatar Sara_koja_hara

    Sara_koja_hara

    E prezivjeti udar groma fkt ne znam kako to uspjeti 😱😱