Prvi 1862 pregleda 08. lipnja 2018.

8 bizarnih činjenica o Waltu Disneyu!

Bez obzira koje si točno godine rođen/a te kojoj generaciji pripadaš, sigurno si do sada u životu imao/la prilike pogledati barem jedan kultni animirani film Walta Disneya.

Donosimo ti nekoliko činjenica o crtićima Walta Disneya za koje sigurno dosada nisi čuo.

1. Walt Disney imao je ludu ideju za promociju Pinokija, pa je za premijeru Pinokija 1940. godine unajmio 12 pijanih patuljaka, odjenuo ih u odjeću slavnog lutka i postavio da plesom zabavljaju publiku.

via GIPHY

2. Disney je od svojih radnika tražio da ubacuju karticu u kontrolni uređaj čak i kada su odlazili popiti vodu ili na WC. Naravno, bacili su se u štrajk 1941, koji je trajao dugih devet tjedana. Na kraju je Walt bio prisiljen pregovarati sa zaposlenicima oko uvjeta rada.

via GIPHY

3. Originalni film Mary Poppins autorice P.L. Travers izgledao je puno drugačije prije nego što je došao u ruke Walta Disneyja. On je dodao nove likove kao što su animirani pingvini, ali i mnogo drugih promjena. Navodno je Travers za vrijeme premijere 1964. godine cijelo vrijeme plakala dok je gledala „svoj“ film.

via GIPHY

4. Jedna od stvari koje su ga mučile u životu bila je smrt. Otac nikada nije išao na pogrebe, ako nije morao – otkrila je jednom prilikom njegova kći Diane.

via GIPHY

5. Wall-E je dobio ime po velikom Walt Disneyu, čije je puno ime glasilo Walter Elias Disney.

via GIPHY

6. Lik Aladdina inspiriran je poznatim glumcem Tomom Cruiseom!

via GIPHY

7. Sully iz crtića „Čudovišta iz ormara“ ima više od 2,3 milijuna pojedinačnih vlasi kose koje su sve posebno animirane.

via GIPHY

8. Lik sirene Ariel inspiriran je glumicom Alyssom Milano.

via GIPHY

POSLUŠAJ NAJBOLJI NAVIJAČKI HIT!

Tvoja reakcija?

3 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    zanimljivo!
  • onajkojinijemoj

    Ariel, čak i pol brate mili