Prvi 160 pregleda 17. kolovoza 2021.

A1 Adria League vraća se u osmoj sezoni!

promo

Počeo je novi set kvalifikacija za osmu sezonu popularnog regionalnog esport natjecanja 'A1 Adria League' s okršajima u poznatim naslovima 'CS:GO', 'FIFA21', 'League of Legends' te 'Brawl Stars'

Najbolji u sedmoj sezoni u mobilnoj igri 'Brawl Stars', ekipa Noble Elite, prošli vikend se plasirala u veliko finale novog paneuropskog esport natjecanja 'Clash of Leagues' koje se održava u subotu 21. kolovoza uživo u Salzburgu. 

Za krunu i nagradni fond od 5.000 eura, Noble Elite snage će odmjeriti s timovima SK Gaming, BIG CLAN i Chernobyl Dribblers, najboljim od najboljih „Brawlera“ iz pet različitih europskih liga koje pokrivaju sudionike iz čak 15 zemalja središnje i istočne Europe: A1 esports Lige, A1 Gaming Lige, VOKA Lige, Swisscom Hero Lige te, naravno, naše A1 Adria Lige.

Prošlu, sedmu sezonu 'A1 Adria Lige' putem digitalnih kanala Twitch, YouTube i Facebook pratilo je na tisuće gledatelja širom regije. Nakon nekoliko mjeseci online borbe, natjecanje je kulminiralo velikom završnicom u sklopu događaja 'Reboot Online Games Week' powered by A1 krajem lipnja.

 | Autor: promo promo

Povratak giganta – LoL gledamo i u osmoj sezoni!

U sedmoj sezoni A1 Adria Lige svjedočili smo velikom povratku League of Legendsa. Nakon pauze od čak pet sezona, regionalni LoL timovi zaigrali su nacionalne kvalifikacije i doigravanje, a onda i regionalno doigravanje. Nagradni fond iznosio je čak 4.000 eura, a pobjedu je odnio hrvatski tim Split Raiders. Split Raidersi bili su favoriti od samog starta, a uz njih briljirali su i makedonski Harmony, hrvatski Fiko Izdaja te srpska ekipa Placeholder. Split Raidersi briljirali su i u EBL-u završivši u među najbolja četiri. U nadolazećoj osmoj sezoni saznat ćemo  postoji li tim koji može ponoviti njihov uspjeh.

Stara lica dominiraju Brawl Stars scenom!

Sedmo izdanje A1 Adria Lige bila je treća sezona u kojoj smo imali priliku gledati Brawl Stars igrače iz regije. Ogroman broj timova prijavio se za kvalifikacijske kupove. Ipak, osam njih osiguralo je mjesto u SWISS fazi, a samo četiri momčadi uspjele su dostići doigravanje ove sezone. Noble Elite BLK i Noble Elite Red, timovi koji već dugo dominiraju regionalnom BS scenom, osvojili su prvo i drugo mjesto. Uz bok su im se smjestili Point Gaming i Mayoi, a ova četiri tima podijelila su nagradni fond od 2.000 eura. 

CS:GO bez iznenađenja!

ONYX, 4glory, Good Game i PORTUGAL ekipe su koje su izborile doigravanje u sedmoj sezoni. Kao što smo i očekivali, ONYX (bivši lvlUP) odnio je titulu prvaka i time potvrdio status apsolutnog rekordera A1 Adria Lige s čak četiri uzastopno osvojenih naslova! Nagrada od 2.000 eura uvećala je uspjeh ovih ekipa, a pobjednike osme sezone čeka identičan iznos.

 | Autor: promo promo

FIFA21 ponovo ogrnuta BiH bojama!

Regionalni e-nogometaši dokazali su kvalitetu FIFA scene i u sedmoj sezoni, a i u osmoj će se oni najuspješniji boriti za nagradni fond od 1.750 eura. Titula prvaka otišla je u ruke igrača i višestrukog osvajača amke2001, dok su ga u stopu slijedili brstimir, NKOS_esad1memic i FIFAFICO.

U međuvremenu, igraj vikendom!

Zagrijavanje za novu sezonu A1 Adria Lige je već počelo, a dok čekamo prve kvalifikacijske kupove osme sezone krajem kolovoza, regionalni gameri mogu se zabavljati na A1 Gaming Weekend turnirima koji će se prenositi na svim kanalima lige. I naravno, navijati za Noble Elite u subotu u finalu Clash of Leagues.

Sve novosti o novim sezonama A1 Adria Lige mogu se saznati na web stranici a1adrialeague.com te društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, Twitch.tv i YouTube.

 | Autor: promo promo

Datumi kvalifikacija:

Brawl Stars – 26. kolovoza do 30. rujna

FIFA 21 – 28. kolovoza do 25. rujna

CS:GO – 28. kolovoza do 4. rujna

League of Legends – 28. kolovoza do 16. rujna

Ukupni nagradni fond za osmu sezonu:

Counter-Strike: Global Offensive (PC) – 5.000 €

League of Legends (PC) – 4.000 €

FIFA (PlayStation) –1.750 €

Brawl Stars (Mobile) - 2.000 €

Tvoja reakcija?