Prvi 724 pregleda 01. ožujka 2023.

Ako imate tanku kosu, onda ove boje izbjegavajte!

canva

I dok su oni s tankom kosom već godinama uvjereni da su ultra svijetle boje jedine koje odgovaraju ovom tipu kose, stilistica s podužim radnim stažem Erica Conan, misli drugačije.

Ovo je nekoliko savjeta kako tanku kosu održati lijepom i njegovanom uz samo malo truda, a stilistica je sve objasnila za portal What, What Wear. 

1. Umjesto jednobojne boje, pokušajte dimenzionalnu boju

Klonite se jednokratne boje ako niste u mogućnosti posjećivati ​​frizerku dovoljno često da bi izgledala svježe. Isprana ili izblijedjela boja privlači više pozornosti na manje poželjne karakteristike tanke kose.

 | Autor: pexels pexels

Stilski trikovi kojima možete prikriti izrastanje između bojanja je dodavanje volumena pri korijenu puderom ili sprejom za teksturiranje i razdjeljak kose koji je više cik-cak nego ravni. 

2. Naglasite boje 

Dodavanjem više nijansi i korištenjem različitih tehnika boja, kosa može izgledati gušća i punija tako što će zavarati oko. Možete odabrati bilo koju boju i uz pomoć svog stilista, postići prekrasan višetonski izgled koji vizualno dodaje potrebnu gustoću. Pramenovi za uokvirivanje lica, plavi babylights i tehnike farbanja kose kao što je balayage samo su neke od opcije koje ovdje mogu dobro funkcionirati.

3. Umjesto boje koja zahtijeva puno održavanja, isprobajte boju koja zahtijeva malo održavanja

Održavanje boje je od najveće važnosti ako imate tanku kosu. Boje za koje je najlakše brinuti su višetonske i nisu ravne, tako da ima prostora da vaša prirodna dlaka malo uraste, a da ne bude toliko uočljiva. Ovo je posebno važno za one s tankom, prirodno plavom kosom koje odluče biti tamnija ili crvena.

 | Autor: pexels pexels

Kako vaša prirodna boja počne rasti, vaši će korijeni izgledati dramatično svjetliji čak i ako ste samo nekoliko nijansi potamnili od svoje prirodne boje. Ako je vaša kosa već prirodno tanka i svijetla, ponekad može izgledati iznimno tanko i čak nalikovati ćelave točke na nekim područjima.

4. Umjesto dramatično drugačije boje, isprobajte prirodniju boju 

Ako vam je cilj prelijepa boja, nemojte se odlučiti za nešto što se previše dramatično razlikuje od vaše prirodne boje kose. Nijanse koje su predaleko od vaše prirodne boje kose trebalo bi izbjegavati, osim ako se ne možete posvetiti rutini bojanja koja zahtijeva više održavanja. Održavanjem prirodne boje umanjujete rizik da svjetliji korijeni izgledaju previše prozirno.

 

Tvoja reakcija?