Prvi 2495 pregleda 11. veljače 2023.

Ako se svađate oko ovih šest stvari, vaša veza je u krizi...

pexels

Svađa je bitan dio svake zdrave veze. Neki se parovi svađaju cijelo vrijeme i savršeno su sretni, a neki se opet svađaju stalno oko iste stvari i upravo su one taj otrov koji kvari odnos. Ovih šest stvari je taj spomenuti otrov.

Seks — ili nedostatak istog

Interes za seks ne bi trebao prestati nakon što je par neko vrijeme zajedno. Zapravo, seks bi trebao postati bolji s godinama. Učestalost se može smanjiti u određenim trenucima - tko može tri puta dnevno nekoliko mjeseci? Kako se bolje upoznajete, seks bi trebao postati bogatiji i intimniji. Govorite jedno drugome što točno volite, a što ne, ali ako je seks nešto što vas razdvaja, a ne spaja, imate problem.

Tko je u pravu, a tko u krivu?

 | Autor: pexels pexels

Ako se borite oko toga tko je kriv za određeni problem, oboje ćete izgubiti. Vas dvoje trebate biti tim, ujedinjen protiv svojih problema. Pripisivanje krivice neće vas dovesti nigdje na dobro.

Nepokopana prošlost 

 | Autor: pexels pexels

Borba oko stvari koje su se već dogodile je primamljiva, ali štetna. Ako spominjete uvrede i prijestupe od prije nekoliko mjeseci ili godina, u svoju sadašnjost vučete prtljagu koja mora ostati u prošlosti.

Možete učiti iz sukoba koje ste imali u prošlosti, a da ne otvarate stare rane i svađate se oko toga iznova. Ako je problem riješen i iznesene su isprike, neka bude tako. Ponesite lekcije koje ste naučili sa sobom u sadašnjost, a rasprave ostavite iza sebe.

Ostati u vezi ili ne

 | Autor: pexels pexels

Dugotrajna veza zahtijeva rad i predanost. Ako ste jednom nogom u njoj, a drugom vani, neće ići. Ako mislite da je cijela stvar bila pogreška od samog početka, čuvajte energiju da prebrodite prekid. Ako stvarno želite ostati zajedno, uložite sve svoje srce u to i prestanite se ponašati kao da je razlaz opcija.

Ista stvar, iznova i iznova i iznova...

Jeste li se vi i vaš partner cijelo vrijeme svađali oko jednog problema? Možda je to kada ćete se vjenčati ili želite li ili ne želite imati djecu. Možda je to novac, ili gdje ćete živjeti, ili koliko vremena provodite sa svojom obitelji. Što god bilo, shvatite i riješite to prije nego što vaše otrovne svađe unište odnos.

Ne svađate se 

 | Autor: pexels pexels

Nitko ne voli svađu, ali svaka veza ima sukob koji je dio života i potpuno je normalan. Ako se vi i vaš partner uopće nikada ne svađate, to je prilično dobar pokazatelj da vam jednom ili oboje jednostavno više nije stalo. Ako se niste voljni boriti za to, očito vam ne vrijedi toliko. Krenite dalje i pronađite nekoga za koga ste spremni založiti se.

 

Obožavaš pjevati? Sanjaš o nastupu na velikim pozornicama? Vrijeme ti je da se prijaviš na novi glazbeni show Superstar. Osvoji nagradu od 50.000 eura i pokaži što znaš!

 | Autor:

Tvoja reakcija?