Prvi 4869 pregleda 16. ožujka 2020.

Ako voliš Harryja Pottera, ove filmove ćeš željeti pogledati

instagram/canva

Nakon online nastave i druženja s obitelji, provedi ovo vrijeme kod kuće kvalitetno. Pogledaj neki od ovih filmova koje ćeš obožavati ako voliš filmove i knjige o Harryju Potteru. Evo o kojim se filmovima radi:

1. Gospodar prstenova: Prstenova družina

Mračni gospodar Sauron traži jedinstveni Prsten kojim će pokoriti Međuzemlje. Prsten se našao u rukama mladog hobita Froda Bagginsa, koji ga mora uništiti kako bi porazio Saurona i njegove snage. Sudbina Međuzemlja ovisi o Frodu i osam njegovih prijatelja iz Prstenove družine. Tako počinje putovanje na Kletu goru u zemlji Mordor; to je jedino mjesto na kojem se Prsten može uništiti.

2. Igre gladi

Katniss ima 16 godina i živi s majkom i mlađom sestrom u najsiromašnijem okrugu Panema, ostatku bivših Sjedinjenih Američkih Država. Nekoć davno okruzi su ratovali s Kapitolom koji ih je porazio. Kao dio uvjeta predaje, svaki okrug pristao je slati po jednog mladića i djevojku na sudjelovanje u godišnjem događaju kojeg prenosi televizija, a zove se Igre gladi. Teren, pravila i razina sudjelovanja publike se mijenjaju, ali jedno je stalno: ubij ili neka te ubiju. Kada lutrijom izaberu njezinu sestru za igru, Katniss se javlja umjesto nje.

3. Kubo i čarobni mač

Pametan i dobrodušan dječak Kubo živi skromnim seoskim životom u kojem se predano brine za majku. U jednom se trenutku pojavljuje duh iz prošlosti s namjerom da provede dugo planiranu osvetu. Kako bi spasio svoju obitelj i otkrio misteriju o svome ocu, Kubov opstanak počiva na pronalaženju čarobnog oklopa koji je nekada nosio njegov otac, najveći samuraj kojeg je svijet ikada poznavao. Kako bi pobijedio svoje neprijatelje, mora otkriti priču o sebi.

4. Zlatni kompas

Postoji svijet u kojem vještice vladaju sjevernim nebom, gdje su polarni medvjedi najveći ratnici. Svijet u kojem je svaki čovjek spojen s duhom životinje, koja mu je bliska poput vlastitog srca. U tom svijetu vlada Magisterium, koji želi kontrolirati sve ljude. Jedina prepreka tom cilju je posljednji preostali zlatni kompas, i dijete kojem je sudbina odredila da ga posjeduje.

5. Matilda

Bračni par (Rhea Perlman i Danny DeVito) je dobio preslatku djevojčicu imena Matilda (Mara Wilson). Za razliku od njenog razmaženog brata (Brian Levinson) i zločestih roditelja, Matilda postaje draga i iznimno inteligentna djevojčica koja je jako zainteresirana za školu i čitanje knjiga. Nakon nekog vremena, roditelji je šalju u školu kojom upravlja najgori ravnatelj. No Matilda tamo upoznaje i dragog i dobrog nastavnika i stječe dobre prijatelje. Dok se trudi izaći na kraj s roditeljskom i ravnateljevom okrutnošću na kraj nesvjesno koristi svoje telekinetičke moći. S vremenom, nauči ih kontrolirati i počinje ih 'prakticirati' na ravnatelju.

6. Oblik vode

Bajkovita priča, van ovog svijeta, smještena u Americi u pozadini Hladnog rata oko 1963. U tajnom vladinom laboratoriju gdje radi, usamljena Elisa zarobljena je u životu tišine i izoliranosti. Elisin život se promjeni kada ona i njena suradnica Zelda otkriju tajni, klasificirani eksperiment koji se odvija u podrumima laboratorija u kojem rade...

7. Panov labirint

Panov labirint nevjerovano je maštovito djelo oskarovca Guillerma Del Toroa. Čak i uz sve bajkovite elemente film ustvari govori o posljedicama rata na ljude svih dobi. Jedanaestogodišnja Ofelia stvara svoj imaginarni svijet kao bijeg od strahota rata, no redatelj svakom gledatelju nudi mogućnost izbora - vjerovati ili ne...

8. Lemony Snicket: Niz nesretnih događaja

U centru ove zanimljive priče su avanture troje siročadi; Violet, Klausa i Sunnyja Baudelairea, čiji čuvar spletom (nesretnih) okolnosti postaje misteriozni grof Olaf, koji na lukav način pokušava preuzeti njihovo nasljedstvo.

9. Beskrajna priča

The Neverending Story je priča još iz 1984. godine pretvorena u film, u kojem jedan dječak u školskoj knjižnici ukrade tajanstvenu knjigu, zaključa se na tavan i zatim zaroni u svijet mašte.

10. Kako izdresirati zmaja

Priča se odvija u mitskom Viking svijetu u kojem mladi Viking tinejdžer, Štucko, pokušava slijediti tradiciju svoga plemena i postati borac sa zmajevima. Nakon što je uhvatio svog prvog zmaja vidi priliku za dokazivanje pred cijelim plemenom. No, kasnije s tim istim zmajem, koji je bio ozlijeđen, postaje prijatelj. Cjelokupni Štuckov svjetonazor se mijenja zbog prijateljstva sa zmajem te pokušava promijeniti svoje pleme i njihov odnos prema zmajevima.

Koji od ovih filmova ćeš prvi pogledati?

Tvoja reakcija?