Prvi 983 pregleda 05. studenoga 2018.

Ante Toni je srednjoškolac čija ideja vrijedi milijun dolara

Danijel Berkovic/PIXSELL

Nikada nije prerano da postanete poduzetnik

Ante Toni Debelić (18) srednjoškolac je koji je svoje poduzetničko putovanje započeo na natjecanju "Ideja godine". Ante Toni je svoju ideju prijavio na natjecanje, osvojio prvo mjesto i od tada njegov poduzetnički uspjeh nastavlja rasti

- Nakon što sam osvojio "Ideju godine" proveo sam mjesec dana u knjižnici čitajući knjige o ekonomiji, marketingu i financijama - kaže Ante Toni i dodaje:

- Profesori su bili skeptični i govorili mi da je to put u propast - priznaje mladi poduzetnik čijoj ideji od milijun dolara zavide mnogi.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE:

 - Poduzetnikom sam se počeo zvati kada sam shvatio da nije bitno koliko imam godina i da su ljudi prihvaćali moju ideju i moj projekt bez obzira na moje godine - govori Ante Toni i dodaje kako se smatrao poduzetnikom nakon što je osvojio nagradu na World Business Angels Investment Forumu u Zagrebu. 

Njegov srednjoškolski projekt tada je postao pravi ozbiljan posao.

- Grow City je firma koja razvija sustave koji omogućuju ljudima da uzgajaju hranu od pustinje do Sjevernog pola - opisao je mladi poduzetnik svoj projekt i dodao:

- Unutar brodskog kontejnera stavimo tehnologiju koja omogućuje ljudima da konroliraju sve uvjete, a taj sustav im omogućava da uštede 94 posto vode u usporedbi s običnom farmom - govori Ante Toni i dodaje da je sva hrana uzgojena u kontejnerima organska. 

- Jedan od naših najvećih ciljeva je da omogućimo u Sahari i Africi da se hrana uzgaja neovisno o tome kakvo je vani klimatsko okruženje - objašnjava srednjoškolac.

- Poduzetništvo nije nešto što morate čekati nakon fakulteta. Poduzetništvom se možete početi baviti u osnovnoj i srednjoj školi  - ohrabrio je Ante Toni sve mlade sa snovima i dodao da nikada ne treba odustati od svojih snova jer se marljiv rad i trud isplate.

Prvu knjigu hrvatskog youtubera TheSikrt "Gola istina: Bez cenzure", u kojoj otkriva sve tajne o svom životu i pismo tajne obožavateljice, možete kupiti na svim Tisak prodajnim mjestima, u Tisak Media Centrima i na Žutom Kliku po cijeni od 69,90 kuna. 

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve