Prvi 254 pregleda 10. srpnja 2021.

Antonia Dora Pleško u novoj pjesmi daje 'Srce na dlanu'

Spot je snimio Antonijin kolega i prijatelj, youtuber Joshua Čirjak, a u spotu je trčala i kroz polje lavande s bezbroj pčela, kojih se inače jako boji

Mladoj glazbenici Antoniji Dori Pleško Split je najdraži grad na svijetu te ne propušta priliku da ponosno istakne kako je pravo „splitsko dite“. Upravo se zato iznimno veselila svom nastupu na 61. Splitskom festivalu, gdje je predstavila svoj novi singl „Srce na dlanu“, koji potpisuje njezin omiljeni duo Ante Pecotić & Bojan Šalamon – Shalla iz Rubikon Sound Factoryja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Uz najpoznatiju manifestaciju u gradu pod Marjanom Antoniju vežu samo najljepše uspomene, budući da je 2019. godine na 59. Splitskom festivalu s pjesmom „Voli me kakvu me znaš“ osvojila nagradu za „Najbolju interpretaciju pjesme“. 

„Ako i malo poznajete Split, znate da ovdje nitko nije zvijezda. Split je specifičan grad, ako tu prođeš i ako te prihvate, proći ćeš svugdje. Nigdje nije teže ali ni slađe nastupati. Moj grad me nagradio na mom prvom Splitskom festivalu pljeskom usred pjesme i nagradom za najbolju interpretaciju. Tu večer nikad neću zaboraviti, ja sam Dalmatinka i priznanje mog grada i ljudi među kojima živim mi znači najviše od svega", prisjetila se Antonia Dora.

 | Autor:

Antonia otkriva da je info ljubavne balade nastao još prije dvije godine, no tada je bila premlada za njezin tekst i kompletni doživljaj pjesme. Nakon pandemijske godine željela je opet stati na Prokurative te se sjetila ove pjesme koja je ostavila snažan dojam na nju:

"Stigla sam u studio kod Ante i Bojana i sjetili smo se ove pjesme, a ja sam na prvu osjetila da je ta emocija ono što želim pjevati pred svojim Splitom. Lijepa, fluidna i bez nepotrebnog dokazivanja. Kad je u aranžman stavljen i saksofon skoro sam se rasplakala, to sam ja i to je pjesma za Splitski festival kakvog osjećam", govori.

 | Autor:

Glavna misao vodilja snimatelja spota Joshue Čirjaka bila je retro prizma nježne ljubavne priče stopljene s prirodom. Spot je snimljen na Hvaru, otoku na koji Antonia uvijek pobjegne kad se zaželi mira i tišine, a mlada ekipa kamerom je zabilježila, uz predivnu ljubavnu priču, polja lavande, grad, more i sve ljepote koje Hvar ima. Antonia kaže da joj je za potrebe snimanja spota trebala izuzetna hrabrost budući da je hodala kroz prekrasna polja lavande s bezbroj pčela kojih se inače boji.

 

Tvoja reakcija?