Premda je ovogodišnja ‘sezona roštilja’ otvorena s malim zakašnjenjem, još uvijek nije kasno da nadoknadimo sva propuštena druženja s frendovima uz roštilj
U slučaju da se na tvom grilu uglavnom peku ćevapi, pljeskavice ili šnicle, vrijeme je da isprobaš nešto novo i pomalo egzotično, piše portal Her.
Riječ je o grill pilećim krilcima koji se po azijskom receptu pripremaju malo drugačije, ali okus je nešto što svakako treba probati.
Evo što će ti sve trebati za ova pileća krilca:
Sastojci:
Utrljati ove začine u krilca:
2 žlice češnjaka u prahu
1 ½ žličice kineskog začina
1 žličica mljevenog korijandera
1 žličica morske soli
½ žličice mljevene paprike
12 pilećih krilca, ukupno 1,3kg
Ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema ‘Hoisin Glaze’ umaka:
1 žlica sezamovog ulja
1 žlica mljevenog češnjaka
1 oguljeni, sitno naribani svježi đumbir
Umak od hoisina, 4 žlice
2 žlice sojinog umaka
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice meda
1 žlica rižinog octa
Ukrasite s 2 mlada luka, tanko narezana na dijagonalu
Postupak:
Pripremite roštilj za neizravno kuhanje na laganoj vatri (120 ° C-150 ° C).
U maloj zdjeli pomiješajte sve sastojke s popisa. Krila lagano premažite maslinovim uljem, a zatim ih ravnomjerno začinite smjesom svih začina.
Rasporedite krila na rešetki roštilja, okrenite prema dolje na rešetki i pecite na neizravnoj slaboj vatri s zatvorenim poklopcem 1 sat.
U međuvremenu napravite glazuru: u maloj tavi zagrijte sezamovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte češnjak i đumbir i kuhajte 30-60 sekundi, neprestano miješajući. Dodajte preostale sastojke glazure, dobro promiješajte i kuhajte 1-2 minute dok ne porumeni.
Nakon prvog sata grilanja krila, provjerite ubodom vilice je li meso još sirovo. Meso više ne smije biti ružičasto na kostima. Ako je ružičasta, ostavite da se krila peku još 30 minuta prije nego što ih prelijete glazurom.
Na kraju krila premažite glazurom i pecite još 30 minuta.
Krila prebacite na pladanj i ukrasite mladim lukom. Dobar tek!
Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.