Prvi 313 pregleda 18. ožujka 2022.

Bella Hadid progovorila o borbi s depresijom

Piroschka van de Wouw/reuters/pixsell

Manekenka Bella Hadid već se godinama bori s depresijom, anksioznošću i usporedbama sa svojom starijom sestrom Gigi, a sada je o tome odlučila progovoriti u ekskluzivnom intervjuu za časopis Vogue

Naslovnicu američkog Voguea za travanj krasit će manekenka Bella Hadid koja je u velikom intervjuu progovorila o svom mentalnom zdravlju, fizičkom izgledu, ali i konstantnim usporedbama sa starijom sestrom Gigi koja je, također, model, piše Popsugar

"Ja sam uvijek bila ružnija sestra", rekla je Bella. "Nažalost, kada takve stvari čuješ puno puta, jednostavno povjeruješ u to. Uvijek sam se pitala što ja, kao djevojka s hrpom nesigurnosti, depresijom, poremećajem u prehrani i ogromnim nesigurnostima, radim u ovom poslu", dodala je.

Bella je svoju manekensku karijeru započela sa 16 godina, a sada kada ima 25, prisjeća se kako je bila odlična glumica te da je naučila staviti lažni osmijeh i pretvarati se da je sve u redu. "Oduvijek sam znala nabaciti osmijeh i djelovati snažno. Stalno sam se osjećala kao da moram nešto dokazati", ispričala je.

No, većinu tog vremena kada se Bella pretvarala da je sretna, zapravo se borila s depresijom, anksioznošću i lajmskom bolesti. "Tri godine dok sam radila, svako jutro bi se budila u suzama i sama. No, nikome to nisam pokazala", rekla je. 

"Otišla bih na posao, plakala za vrijeme ručka u svojoj sobi za odmor, završila posao, otišla u koji god hotel sam već bila tada smještena, ponovno plakala, zaspala, probudila se ujutro i tako ispočetka", ispričala je Bella. 

Bella se, također, dotakla i svog iskustva sa slikom o vlastitom tijelu koju su uzrokovala nerealistična očekivanja modne industrije. Mnogi modeli sada se suprotstavljaju suludim zahtjevima industrije za premršavim modelima, no, kada je Bella započinjala svoju karijeru, to nije bio slučaj. 

"Sjećam se kada su mi stilisti prigovarali zbog težine jer nisam mogla zakopčati tu odjeću. Sada kada se toga prisjetim, pomislim da je to zato što veličina Saint Laurent odjeće za modnu pistu nije realna niti za jednu osobu. No, kada sam sve to proživljavala, mislila sam da je problem u meni, a nikoga nije bilo da mi kaže suprotno", prisjetila se. 

No, nakon godina i godina patnje, Bella odlučila svoje fizičko i mentalno zdravlje staviti ispred svega. "Sada, sve što radim u svom privatnom životu je doslovno trud da svoje mentalno zdravlje održim na normalnom nivou", zaključila je.

 

USKORO KREĆE NOVA SEZONA JOOMBOOS VIDEOSTARA! STAY TUNED!

 | Autor:

Tvoja reakcija?