Prvi 5 pregleda 27. siječnja 2016.

Bieber - od slatkog i siromašnog dječaka do zavodnika i bogataša

justin

Justin je prvi novac zaradio dok je svirao gitaru ispred dvorane u kojoj su nastupale zvijezde

Vijest da Justin Bieber u studenom 2016. nastupa u Zagreba odjekunula je poput munje među njegovim obožavateljima. I svi imaju samo jednu želju - doći na koncertni spektakl u zagrebačku Arenu. Više od 80.000 Bieberovaca ne želi propustiti vidjeti svog idola uživo, no nažalost u Arenu će stati samo 17.000 njim. Dio karata već je pušten u prodaju, a kako doznajemo, interes je ogroman... Ni sam Justin nikad nije očekivao da će u svojoj 21. godini postati ovako planterano popularan. 

Imao je "ono nešto"

Priča o uspjehu kanadskog pjevača zvuči poput moderne bajke. Sve je krenulo 2007. kad je tog sitnog dječarca zaluđenoga glazbom uočio Scooter Braun vidjevši njegove snimke na YouTubeu, čiji je broj pregleda rastao golemom brzinom. Zatim ga je pod svoje uzeo Usher, njegov mentor, te slavni LA Reed (zaslužan za karijeru, između ostalih, Avril Lavigne, Pink, Ushera i Rihanne), koji kažu da su odmah vidjeli nešto u nadobudnom klincu iz Kanade.

 

Hyfr

Fotografiju objavljuje Justin Bieber (@justinbieber)

Bieber je prvi novac zaradio dok je s gitarom svirao ispred dvorane u kojoj su nastupale svjetske zvijezde.

- Svirao sam na ulici. Ljudi su ubacivali novac u moju futrolu za gitaru. Jednom je netko ubacio čak 100 dolara (oko 570 kuna) - prisjetio se glazbenik. Ispričao je kako mu je najveća zarada u jednoj noći bila 500 dolara (oko 2850 kuna). Skromni i dobri Justin tako je uspio i uštedjeti te odvesti majku na odmor. Živjeli su jako skromno, a majka Pattie Mallette sama ga je odgajala. Justin je ipak ostao u kontaktu s ocem Jeremyjem Bieberom.

Mama je bio ponosna na svoje "čudo od djeteta"

- Mama se trudila da uvijek imamo hrane na stolu. Bilo je teško. Živio sam u podrumskom stanu, u kojem je u svakom kutu bila postavljena klopka za miševe. Spavao sam na starom kauču na razvlačenje - sjeća se. Upravo zbog teškog djetinjstva Justin se sad trudi pomagati drugima te često donira novac siromašnoj djeci.

Talentirani pjevač naučio je svirati bubnjeve, gitaru i klavir bez ičije pomoći. Majka se često hvalila kako ima čudo od djeteta. I nije pogriješila.

Tijekom djetinjstva bio je i zainteresiran za mnoge sportove i šah, ali ljubav prema glazbi ipak je prevagnula. I nakon što se proslavio, druži se s istim prijateljima, a oni su mu i smislili razne nadimke, no najčešće ga zovu - J-Beebs, Bieber, Beebs. Kad nije na turneji i nastupima, Justin voli igrati nogomet s ekipom, od pića najviše voli vodu obogaćenu vitaminima, a od hrane špagete i pitu od jabuka, koju mu priprema njegova baka.

Slavan postao preko noći

Do svoje 19. godine uspio je “zgrnuti” čak 610 milijuna kuna. Prema Forbesu, samo od 2012. do lipnja 2013. godine Justin je zaradio 322 milijuna kuna. Mladi Kanađanin proslavio se nakon što je na YouTube postavio snimku sebe kako pjeva. Njegov debitantski album “My World” u SAD-u je dosegnuo platinastu nakladu, a svih sedam pjesama završilo je na Billboardovoj listi. Osim što zarađuje od svoje glazbe, Bieber je odlučio investirati u “startupove” poput Enflicka, Tinychata i Spotifya. Hm, snovi se ipak ostvaruju... :)

Tvoja reakcija?