Prvi 2558 pregleda 29. svibnja 2020.

Billie objavila moćan video o prihvaćanju vlastitoga tijela

screenshot/youtube

Billie Eilish, jedna od najvećih glazbenih zvijezda današnjice, često koristi društvene mreže te činjenicu da je veoma utjecajna među mlađom populacijom, kako bi otvoreno progovorila o slici prema vlastitom tijelu te koliko loša slika može biti toksična i razarajuća za zdravlje mlade osobe.

U prošlogodišnjoj reklami za Calvin Klein, Billie se pojavljuje u kupaoni, odjevena u prepoznatljivu široku odjeću, govoreći kako je oduvijek nosila takvu odjeću jer nije htjela da je ljudi ocjenjuju (ili osuđuju) na račun njezinog fizičkog izgleda, piše BuzzFeed.

,,Nikada nisam htjela da svijet zna baš sve o meni. I to je razlog zašto uvijek nosim široku, vrećastu odjeću. Nitko ne može imati mišljenje o mom tijelu jer nitko nikada nije ni vidio što se krije ispod moje odjeće,” rekla je Billie.

O problemima prihvaćanja vlastitog tijela iskreno je progovorila i u nedavnom intervjuu za časopis Vogue rekavši:

"Jednostavno sam mrzila svoje tijelo i bila sam spremna učiniti sve kako bih postala netko drugi. Nekada sam silno htjela biti model, ali jednostavno sam bila preniska i bucmasta za to, govorili su mi.”

Kako bi poslala poruku mladima o tome kako nije u redu osuđivati druge i iznositi mišljenje na račun nečijeg fizičkog izgleda, krenuvši na glazbenu turneju u ožujku, Billie je snimila video kojeg je predstavila publici prije izvođenja pjesme ‘good girls go to hell’. Video je poprilično mračan te prikazuje Billie kako lagano skida odjeću i izgovara rečenice poput: ,,Iako nikada niste vidjeli moje tijelo, i dalje ga osuđujete. I osuđujete mene. Zašto?”

Ovim videom je mlada glazbenica poslala snažnu poruku i svakako bismo se trebali zapitati zašto nam je fizički izgled postao (i ostao) toliko važan te zašto kroz njega osuđujemo ne samo druge, već i sebe?

Cijeli film pogledajte na njezinom YouTube kanalu.

 

Najcool JoomBoos posterbook pronađi na svim kioscima Tiska!

 | Autor:

Tvoja reakcija?