Ovi kolačići će te oduševiti jer za njihovu pripremu ne trebaš biti masterchef, a svi će biti oduševljeni.
Sve slatkoljupce će oduševiti ovaj jednostavan i prefini recept za brownieje s keksom. Evo što ti sve treba i kako se radi. Uživaj!
Sastojci koji će ti trebati:
- 165 g neslanog maslaca (plus dodatni dio za podmazivanje lima za pečenje)
- 200 g tamne čokolade
- 3 jaja
- 2 žumanjka
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 165 g šećera
- 2 žlice bijelog brašna
- 1 žlica kakaa
- malo soli
- 154 g Oreo keksa ( prelomljenih na četvrtine)
- šećer u prahu
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, lim za pečenje premažite maslacem i stavite papir za pečenje toliko da vrhovi papira vire van.
2. Rastopite maslac na srednje jakoj vatri, nakon što se rastopio maknite ga s vatre i dodajte u njega čokoladu. Ostavite smjesu da odstoji par minuta ili dok se čokolada ne rastopi i promiješajte. Maslac i čokoladu možete rastopiti i u mikrovalnoj.
3. Umutite jaja, žumanjke i ekstrakt vanilije skupa u zdjeli dok jaja ne postanu prozračna.
4. Dodajte šećer u dva navrata, istovremeno miješajući. Zatim dodajte čokoladu i ponovno miješajte.
5. Dodajte brašno, kakao, sol i 1/3 keksiju. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine i onda izlijte u lim. Preostale kekse pospite po površini lima i lagano ih pritisnite.
6. Kolač pecite 25-30 minuta na 180 stupnjeva. Sredina kolača bi trebala biti lagana i prozračna. Kolač ostavite da se ohladi u limu, a usput će malo popucati.
7. Kolač s papirom izvadite van i razrežite na kocke. Na vrh stavite malo šećera u prahu i uživajte. Dobar tek!
Recept by: Baking Mad
Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
mala_loodacha
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.