Prvi 79 pregleda 16. ožujka 2025.

Brzi obrok nakon posla: azijska salata s kozicama

Canva

Brzi recept za petak nakon posla. Potrebne su ti samo svježe kozice, soba rezanci i još nekoliko sastojaka, a u trenu imaš ukusan obrok. Ovo jelo je brzo, zdravo i puno različitih okusa. Dresing dodaj neposredno prije serviranja da sastojci ostanu hrskavi.

SASTOJCI

  • sol 1 žličica
  • soba rezanci 120 g
  • kikiriki maslac 0,25 šalica
  • hoisin umak 2 žlica
  • sezamovo ulje 1 žlica
  • sok od limete 2,50 žlica
  • ljuti umak 3 žličica
  • smeđi šećer 3 žličica
  • svježi kupus 150 g
  • mrkva 150 g
  • mladi luk 1 šalica
  • suncokretovo ulje 2 žličica
  • kozice 360 g

 | Autor: screenshot screenshot

POSTUPAK

  1. Skuhaj tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi, prema uputama na pakiranju. Kuhane soba rezance ocijedi i isperi hladnom vodom, piše miss7.
  2. U zdjelici dobro izmiješaj kikiriki maslac, hoisin umak, sezamovo ulje, 2 žlice soka od limete, 1.5 žličicu ljutog umaka s češnjakom i 1.5 žličicu smeđeg šećera. Umiješaj i 1/3 šalice tople vode - trebaš dobiti umak koji je gust, ali još uvijek tekuć.
  3. Izmiješaj tanko narezani kupus i mrkvu s tjesteninom te 1/2 šalice sitno nasjeckanog mladog luka.
  4. Ulje zagrij u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj preostalih 1/2 šalice mladog luka i prži na srednjoj vatri, uz stalno miješanje, oko 1 minutu. Dodaj očišćene kozice te prži dalje, uz često miješanje, 1-2 minute, odnosno dok kozice ne počnu dobivati ružičastu boju. Dodaj preostalih 1/2 žlice soka od limete, 1 i 1/2 žličicu ljutog umaka s češnjakom i 1 i 1/2 žličicu šećera. Kuhaj, uz povremeno miješanje, dok kozice ne budu potpuno kuhane, još otprilike 1 minutu.
  5. 3/4 količine dresinga dodaj u tjesteninu i povrće, potom dodaj kozice i sve dobro izmiješaj. Posluži preliveno ostatkom dresinga i posuto nasjeckanim mladim lukom.


 

Tvoja reakcija?