Brzi recept za petak nakon posla. Potrebne su ti samo svježe kozice, soba rezanci i još nekoliko sastojaka, a u trenu imaš ukusan obrok. Ovo jelo je brzo, zdravo i puno različitih okusa. Dresing dodaj neposredno prije serviranja da sastojci ostanu hrskavi.
SASTOJCI
- sol 1 žličica
- soba rezanci 120 g
- kikiriki maslac 0,25 šalica
- hoisin umak 2 žlica
- sezamovo ulje 1 žlica
- sok od limete 2,50 žlica
- ljuti umak 3 žličica
- smeđi šećer 3 žličica
- svježi kupus 150 g
- mrkva 150 g
- mladi luk 1 šalica
- suncokretovo ulje 2 žličica
- kozice 360 g
POSTUPAK
- Skuhaj tjesteninu u kipućoj posoljenoj vodi, prema uputama na pakiranju. Kuhane soba rezance ocijedi i isperi hladnom vodom, piše miss7.
- U zdjelici dobro izmiješaj kikiriki maslac, hoisin umak, sezamovo ulje, 2 žlice soka od limete, 1.5 žličicu ljutog umaka s češnjakom i 1.5 žličicu smeđeg šećera. Umiješaj i 1/3 šalice tople vode - trebaš dobiti umak koji je gust, ali još uvijek tekuć.
- Izmiješaj tanko narezani kupus i mrkvu s tjesteninom te 1/2 šalice sitno nasjeckanog mladog luka.
- Ulje zagrij u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj preostalih 1/2 šalice mladog luka i prži na srednjoj vatri, uz stalno miješanje, oko 1 minutu. Dodaj očišćene kozice te prži dalje, uz često miješanje, 1-2 minute, odnosno dok kozice ne počnu dobivati ružičastu boju. Dodaj preostalih 1/2 žlice soka od limete, 1 i 1/2 žličicu ljutog umaka s češnjakom i 1 i 1/2 žličicu šećera. Kuhaj, uz povremeno miješanje, dok kozice ne budu potpuno kuhane, još otprilike 1 minutu.
- 3/4 količine dresinga dodaj u tjesteninu i povrće, potom dodaj kozice i sve dobro izmiješaj. Posluži preliveno ostatkom dresinga i posuto nasjeckanim mladim lukom.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.