Ova mediteranska tjestenina se brzo sprema, a još brže nestaje s tanjura
Sastojci:
- 250 g očišćenih kozica
- 400 g tjestenine po izboru
- 3 češnja češnjaka
- 100 ml bijelog vina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 vezica peršina
Priprema:
Najprije skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju tako da bude al dente.
Za to vrijeme na tavi zagrij maslinovo ulje i peci kozice, ne više od 3 minute. Kozice makni iz tave, dodaj sitno nasjeckani češnjak i peci dok ne omekša. Potom u tavu dodaj bijelo vino i sve skupa kuhaj nekoliko minuta na visokoj temperaturi dok se vino ne reducira do polovice.
U reducirani umak dodaj kuhanu tjesteninu i pola šalice vode u kojoj se kuhala. Sve dobro promiješaj i kuhaj još minutu do dvije.
Kada je tjestenina gotova dodaj pečene kozice i nasjeckani peršin te sve dobro promiješaj. Uživaj!
Još ovakvih recepata možeš pronaći na MissGastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.