Nešto lagano, ukusno, fino, a uz to i brzo gotovo. Nama zvuči kao idealan recept za vikend kolač koji moraš isprobati već danas!
Sastojci:
- pakiranje rozen kora (8 komada)
- 400 grama kondenziranog mlijeka
- 200 grama maslaca
- 200 grama bijele čokolade
- 100 grama kokosa
- 50 grama šlaga u vrećici
- 150 ml mlijeka
Priprema:
1. Otopite čokoladu na pari i ostavite da se malo ohladi.
2. Šlag iz vrećice umutite s mlijekom. Nemojte dodavati šećer.
3. Šlagu dodajte maslac koji je omekšao na sobnoj temperaturi i kondenzirano mlijeko. Sve dobro promiješajte.
4. Dodajte u smjesu i otopljenu čokoladu te kokos pa opet dobro promiješajte da se sastojci sjedine.
5. Sada redajte - red kora, red kreme (4 velike žlice na svaku koru, osim na zadnju na koju idu 2 žlice) - dok ne ostanete bez 'materijala'. Na vrh dodajte tek 2 žlice kreme pa pospite ostatkom kokosa.
Torta mora stajati u hladnjaku preko noći da se stisne i da kore upiju kremu, piše blog Mamina jela. Dobar tek!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.