Ovi prefini zalogajčići će va oduševiti
Sastojci:
- 1 žlica biljnog ulja
- 1/3 šalice luka, sitno nasjeckanog (1 šalica = 250 ml)
- sol
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog ili naribanog
- 120 g krem sira, omekšalog
- 2 jaja
- 300 g zamrznutog špinata, odmrznutog i ocijeđenog od viška tekućine
- 3/4 šalice nadrobljenog feta sira
- 2 žlice svježeg kopra, nasjeckanog
- 2 žličice naribane limunove korice
- svježe mljeveni crni papar
- ulje za namastiti kalup
- oštro brašno – za razvaljati lisnato tijesto
- lisnato tijesto – 1 pakiranje
Priprema:
U srednjoj tavici zagrij 1 žlicu ulja na srednjoj vatri. Dodaj luk i posoli. Dinstaj, uz povremeno miješanje, dok luk ne omekša, 4-5 minuta. Dodaj češnjak i dinstaj dalje dok ne zamiriši, oko 30 sekundi. Makni s vatre.
U velikoj zdjeli pomiješaj krem sir i 1 jaje. Umiješaj dinstani luk i češnjak, špinat, feta sir, kopar i limunovu koricu te dodaj soli i papra prema ukusu. Namasti 9 kalupa za muffine.
Na lagano pobrašnjenoj površini razvaljaj lisnato tijesto i izreži 9 kvadrata. Kvadrate lisnatog tijesta rasporedi u kalup za muffine, tako da kutovi vire iz kalupa. Na svaki komad lisnatog tijesta stavi oko 2 i ½ žlice nadjeva. Malo pritisni tijesto na nadjev, da se sve spoji.
Stavi u hladnjak na 30 minuta (ili u zamrzivač na 15 minuta). Pećnicu zagrij na 200 stupnjeva, a rešetku postavi na sredinu pećnice.
Preostalo jaje izmuti s 1 žličicom vode te time premaži lisnato tijesto prije pečenja. Peci dok se lisnato tijesto lijepo ne napuše i zazlati, oko 25 minuta.
Pusti da se malo ohladi prije vađenja iz kalupa. Posluži toplo.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.