Mislimo da svi obožavaju slastice koje se ne moraju peći! Jeste li ikada do sada jeli cheesecake s jabukama? Probajte ovaj recept s Miss7 jer će vas oduševiti!
Sastojci:
- 2 jabuke kiselijih nota (oko 625 g), oguljene izrezane na komade 1
- 50 g maslaca plus maslac za oblaganje kalupa
- 300 g keksa (Digestive ili sličnih)
- 500 g mascarponea
- 125 g šećera u prahu
- 1 žličica ekstrakta od vanilije
- 1 žličica cimeta
- 150 ml vrhnja za šlag
Sastojci za mrvičasti posip:
- 125 g brašna
- 60 g smeđeg šećera
- 60 g maslaca
Priprema:
Stavi jabuke u tavu sa smeđim šećerom i dodaj 2 žlice vode. Miješaj par minuta na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a zatim tekućinu u tavi prokuhaj, poklopi i pustite da krčka 4-5 minuta dok jabuke ne omekšaju (pazi da se ne prekuhaju).
Jabuke zatim procijedi, ostavite da se ohlade, a sirup stavi sa strane. Kekse zdrobi u procesoru za hranu ili uz pomoć vrećice i valjka dok ne dobiješ finu smjesu. Keksima dodaj otopljeni maslac i miješaj dok se sastojci sasvim ne sjedine. Smjesu utisni u podnožje kalupa, kojeg si prethodno namastila i obložila papriom za pečenje, te ostavi da se ohladi.
U velikoj zdjeli izmiksaj mascarpone, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i cimet, a kada se smjesa sjedini dodaj vrhnje za šlag te miksaj dok ne dobiješ gustu konzistenciju. Smjesu zatim rasporedi na podlogu od keksa u ravnomjernom sloju i stavi u hladnjak najmanje šest sati ili ohladi preko noći.
Sirup koji je nastao kuhanjem jabuka dovedi do vrenja, a zatim ostavi da se krčka minutu. Izlije ga u vrč, pokrij folijom i pusti da se ohladi. Za mrvičasti posip zagrij pećnicu na 180 ° C , a protvan obloži papirom za pečenje. Stavi brašno u posudu s prstohvatom soli. Dodaj maslac i šećer i trljaj vrhovima prstiju dok ne smjesa ne počne nalikovati na grube mrvice.
Rasporedi je na pripremljeni pleh i peci oko 15 minuta, dok ne postane hrskava i zlatna. Ostavi da se potpuno ohladi na pladnju. Vrijeme je za posluživanje! Tortu izvadi iz kalupa a zatim nanesi mrvičasti posip.
Dodaj jabuke, a zatim ponovo mrvičasti posip. Ovu preukusnu slatku kombinaciju zalij sirupom koji je ostao do kuhanja jabuka i uživaj!
POGLEDAJTE CIJELI RECEPT OVDJE
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.