Prvi 2614 pregleda 23. siječnja 2022.

Cheesecake za one koji 'paze na liniju': Imamo hit recept!

Canva/Opinionstage

Ako za vikend želiš pripremiti neki desert koji ne sadrži ogromne količine šećera, ali je ipak odličnog okusa, nastavi čitati jer ti donosimo recept za cheesecake bez šećera koji će te apsolutno oduševiti

Cheesecake je jedna od onih slastica koju možemo pripremiti u nebrojeno mnogo verzija, ali svaka od tih verzija vrlo često sadrži ogromne količine šećera zbog kojeg ju mnogi izbjegavaju. Ako i ti pripadaš toj skupini i u potrazi si za cheesecakeom koji ne sadrži šećer, ali je i dalje savršenog okusa, na pravom si mjestu jer smo na Miss Zdrava pronašli recept upravo za to što tražiš. 

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g bademovog brašna
  • 1/4 žlice soli
  • 4- 6 žlica rastopljene kokosove masti

Za kremu:

  • 600 g krem sira ili domaćeg veganskog krem sira
  • 380 grama kokosova jogurta
  • 2 i pol žličice čistog ekstrakta vanilije
  • 1 žlica limunovog soka
  • 160 grama eritritola (šećer ili javorov sirup za "normalnu verziju")
  • 25 grama bademovog brašna

Priprema: 

 | Autor: Canva/Opinionstage Canva/Opinionstage

Sve sastojke za koru pomiješaj pa potom stavi u kalup za tortu i ravnomjerno rasporedi. Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva i na donji dio stavi vatrostalnu posudu koju si do pola napunila vodom. Dok se pećnica zagrijava, u blenderu pomiješaj sve sastojke za kremu dok ne dobiješ glatku smjesu. 

Kremu rasporedi na koru i stavi peći (posuda s vodom neka ostane u pećnici). Peci 30 minuta, ali za to vrijeme nemoj otvarati pećnicu. Kada istekne 30 minuta isključi pećnicu, ali ju nemoj još otvarati nego pričekaj pet minuta. Nakon toga izvadi tortu, ostavi ju da se hladi na sobnoj temperaturi još 20-ak minuta pa ju preko noći ostavi u hladnjaku. Posluži uz neko voće ili karamelu i - uživaj!

 

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

Tvoja reakcija?