Prvi 1119 pregleda 05. veljače 2019.

Cristiano Ronaldo: Od velikih titula do optužbi za silovanje

debonairsrow/instagram

Životni put Ronalda je u najmanju ruku nepredvidiv, pa tako osim njegovih sportskih uspjeha sve češće imamo prilike slušati o njegovim sudskim okrašjima...

Vrhunski, portugalski nogometaš, danas slavi 33 godine i tim povodmo donosimo najzanimljivije činjenice o njemu, ali i pregled njegovog životnog puta koji ga u jednom trenu stavlja u poziciju najomiljenijeg nogometaša, a u drugom najomraženijeg. Jedno je sigurno, kod Cristiana ništa nije 'crno- bijelo'. Prije nego se proslavio, Ronaldo je živio skromnim, čak i siromašnim životom sa svojom obitelji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Contente pelo meu 1 troféu pela Juventus!! Trabalho feito!!! 🎉🔝🏆

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Početak karijere

U osmoj godini je počeo igrati za amaterski nogometni kub Andorinha gdje je otkrio svoj talent, iako je trebalo proći još devet godina do početka profesionalne karijere. Njegov prvi takav nastup bi je za Sporting Lisbon u 'Portugalskoj super ligi' gdje je njegov talent otkriven i svijetu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ready for tomorrow👌

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Najbolji igrač svijeta

Titule koje je tijekom karijere osvojio su nebrojene te je danas poznat kao jedan od najboljih i najbogatijih igrača ikad. Dugo godina igrao je za Manchester United, a Real Madrid je za njegov transfer izdvojio 131 milijuna dolara, a njegov sadašnji klub, Juventus, navodno 105 milijuna eura, piše BoomsBeat.

via GIPHY

Optužbe za silovanje

I kada se činilo kako mu ne može biti bolje u životu, stigla je prva optužnica za silovanje 2005. godine sa strane jedne francuskinje, ali je sud odlučio kako nema dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Kasnije je još jedna žena tužila Ronalda za slilovanje nje i njezine rođakinje, ali je ubrzo povukla tužbu. No, prava drama počinje tek 2018. godine kada Kathryn Mayorge, bivša manekenka optužuje za silovanje u hotelu u Las Vegasu 2009. godine, piše 24 sata.

via GIPHY

Nikada nije priznao silovanje

Manekenka je u hotelu radila kao hostesa, a Ronaldo ju je pozvao kod sebe u apartman. Nakon toga svaki izlaže svoju priču gdje ona tvrdi kako mu nije dala povoda za tako nešto i kako mu je jasno dala do znanja kako ne želi ništa s njim dok on tvrdi kako ga je navela na seksualni čin i kako je govorila da ne želi, ali da nije imao osjećaj kako to stvarno i misli. Ronaldo nikada nije priznao silovanje, ali optužbe su itekako imale utjecaja na njega. Više o slučaju silovanja možete pročitati ovdje.

via GIPHY

Loše posljedice

Nakon incidenta, mnogi sponzori su odlučili prekinuti ugovor, a fanovi okretati leđa. A mnogima ni ranije nije bio drag zbog svog, ponekad, arogantnog stava. S druge strane, Ronaldo je veliki humanitarac koji je u dobrotvorne svrhe dao enormne svote novaca i nema ni jednu tetovažu kako bi mogao redovno davati krv.

via GIPHY

Zanimljive činjenice o Ronaldu koje možda ne znaš, a BoomsBeat zna:

1. Njegovo puno ime je Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro.

2. Ronaldo je još kao dijete dobio nadimak "plačljivo dijete" jer je uvijek plakao kada njegovi prijatelji ne bi dobro odigrali utakmicu ili zabili gol, ali također su ga zvali i 'mala pčela' jer je toliko brzo trčao da je bio neuhvatljiv.

3. Ronaldo je s 14 godina bacio stolicu na učiteljici uz objašnjenje kako ga je uvrijedila i odnosila se prema njemu bez poštovanja.

4. U dobi od 15 godina dijagnosticirana mu je bolest srca koja ga je gotovo koštala karijere. Ali Ronaldo ju je uspio prevazići i postati to što je danas.

5. Njegov otac umro je u dobi od 52 godine zbog alkoholizma. Zbog toga Ronaldo nikada ne pije alkohol i ne puši. 

6. Ronaldoima četvoro djece, dvoje sinova i dvoje curica. A identitet majke prvog djeteta se ne zna i jako mu je bitno da ta informacija nikada ne 'procuri' u javnost.

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najbrutalnije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, otkrijte sve sočne detalje ljubavne priče Nike i Raste, provjerite što vam horoskop sprema na ljubavnom planu u 2019. i nađite još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, možete ga kupiti na svim kioscima!

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    Omg kakva priča :O