Prvi 855 pregleda 27. veljače 2019.

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja: TheSikrtova ispovijest

Ovo je Sikrtova ispovijest iz knjige koju svi trebaju pročitati...

Zadnju srijedu u veljači, odnosno danas, održava se Međunarodni dan suzbijanja vršnjačkog nasilja, poznat i kao Dan ružičastih majica, a ovaj dan obilježavamo još od 2007. godine. 

Dan je inspiriran dječakom iz Kanade kojeg su vršnjaci maltretirali jer se u školi pojavio u ružičastoj majici, a kasnije se ispostavilo da je majica bila simbol podrške njegovoj bolesnoj majci koja je bolovala od karcinoma dojke, piše Školski portal.

Njegovi su prijatelji odlučili dignuti glas u njegovo obranu i sljedeći su se dan svi pojavili u ružičastim majicama. Od tada, svake zadnje srijede u veljači potiče se djecu i mlade da u znak solidarnosti i glasa protiv nasilja dođu na nastavu u ružičastoj majici. Ovaj slučaj dječaka iz Kanade, nažalost, nije izoliran, a s vršnjačkim nasiljem iz godine u godinu susreće se sve više djece. Među onima koji su nekad u životu doživjeli nasilje je i naš youtuber, TheSikrt. Donosimo vam njegovu ispovijest iz knjige TheSikrt: Gola istina, bez cenzure. 

Nisam se uklapao...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prom ?

Objavu dijeli TheSikrt (@filip.dejanovic.39)

"Nisam se povezao s ekipom u školi u Karlovcu, ocjene su mi pale, počeo sam se povlačiti. Najbolje društvo bio sam sâm sebi. Nisam imao volje pričati ni s onima koji su bili O. K. u razredu, a za većinu sam smatrao da me i ne doživljava. Slika koju sam tada imao bila je sto puta gora od realne, ali istina je da se nisam uklapao – ni u svoj grad ni među vršnjake.

Krivio sam sebe što nisam kao oni

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Told you

Objavu dijeli TheSikrt (@filip.dejanovic.39)

Šutio sam, stalno sam šutio. Došao bih kući i jedino o čemu sam razmišljao bilo je to koji ću sutra pogrešan potez napraviti i do kada će trajati cijeli taj hejt. Ugasio bih svjetlo u sobi i počeo iz čista mira plakati. Bio sam ljutit i tužan, krivio sam se za to što nisam kao oni. Povlačio sam se još više. Svaka loša ocjena dovela bi me do suza.

"Kaj je, Dejanoviću, 'oćeš poslat' mamu u školu da ti sredi te jadne ocjene?" dobacivali bi mi.

"Opet jedinica, ma daj me nemoj", javlja se frend, asistent u hejtu.

Cerili su se na najjače.

Čekao sam samo da dođem kući

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trebalo mi je 277373 sati da brodom dodem ovdje al neka, tako mi i treba kd autom nisam htio🙅

Objavu dijeli TheSikrt (@filip.dejanovic.39)

Na putu u školu, na povratku kući busom nisam odmicao pogled od prozora. Katkad sam blejao u kapljice kiše koje bi se slijevale niza staklo, a pokatkad bih žmirio zbog jakog sunca. Čekao sam samo da dođem kući. Zavukao bih se u svoju sobu i tada sam bio siguran u svom svijetu", napisao je Sikrt.

Ovo je teško čitati... Ali tužno je što je ovakvih slučajeva, za koje i ne znamo, još mnogo... I zato reci NE nasilju, budi bolji prema drugima, budi bolji i prema sebi i stvaraj neki bolji, ljepši svijet. Možeš ti to! 

Tko je danas obukao ružičastu majicu?

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    baš tužno :(