Prvi Potres na Banovini 211 pregleda 02. siječnja 2021.

Dan žalosti: Hrvatska odaje počast žrtvama potresa

Zeljko Lukunic/Pixsell/Canva

U mislima smo sa svima koji su izgubili svoje najmilije, sa stradalima i onima koji su ostali bez domova i svega što su cijeli život gradili...

U razornom potresu koji je 29. prosinca pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta život je izgubilo sedmero ljudi, među kojima i 13-godišnja djevojčica, mnogo ih je ozlijeđeno, a tisuće ljudi ostalo je bez svojih domova i svega što su imali. U znak podrške i sjećanja na žrtve i sve one pogođene ovom katastrofom, Vlada RH današnji je dan, 2. siječnja, proglasila Danom žalosti. 

Na ovaj dan odajemo počast svima stradalima i pogođenima ovom nesrećom, a dan se obilježava spuštanjem zastava Republike Hrvatske na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela državne vlasti i tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih osoba, odnosno u kojima fizičke osobe obavljaju samostalnu djelatnost.

 | Autor:

Na Dan žalosti ne može biti zabavnih priredbi, a svi koji obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe trebaju prilagoditi tako da emitiraju programe koji po svojoj naravi odgovaraju obilježavanju tog dana. 

Danas je cijela Hrvatska u mislima s onima pogođenima ovom katastrofom, uz nadu da ćemo im što prije pomoći da ponovno vrate sve što su izgubili i da ponovno dobiju svoj topli dom.

Tvoja reakcija?