Prvi 3182 pregleda 02. siječnja 2021.

Dan žalosti za 8 mladih koji su izgubili život u Posušju

osmrtnicehercegovina.ba

U cijeloj je BiH 2. siječnja Dan žalosti za osmero mladih koji su preminuli u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom. Zapadnohercegovački kanton proglasio je tri dana žalosti, a obdukcija tijela tek slijedi

Više stotina stanovnika Posušja okupilo se u petak navečer u središtu ovoga zapadnohercegovačkog gradića kako bi odao počast osmero mladića i djevojaka koji su preminuli u tragediji koja se dogodila u novogodišnjoj noći, piše 24sata.

"Pustite me da je vidim, da je zagrlim. Ja moram otići tamo", zapomagao je otac jedne od djevojaka koja se zajedno s još tri djevojke i četiri mladića ugušila u novogodišnjoj noći. 

Obitelj i prijatelji preminulih su shrvani. Rakitno ne pamti ovakvu tragediju.

"Ne vjerujemo da se ovo događa. Još jučer smo pričali, imali planove", govori prijatelj jednog od mladića. 

 | Autor: osmrtnicehercegovina.ba osmrtnicehercegovina.ba  | Autor: osmrtnicehercegovina.ba osmrtnicehercegovina.ba

Tužiteljstvo i policija Županije zapadnohercegovačke ranije su objavili kako su se mladi Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković i Stjepan Jukić ugušili od ugljičnog monoksida.

Ranije su mediji navodili kako u objektu nema napajanja električne energije pa je korišten agregat, a po drugim navodima razlog smrti mogao biti biti i 'plinski top' koji se koristi za zagrijavanje prostorija. Što je točno izazvalo njihovo gušenje znat će se nakon obdukcije koja će se sljedeća dva dana provesti u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.

Vlasti Županije zapadnohercegovačke sa sjedištem u Širokom Brijegu proglasile su trodnevnu žalost, a Vijeće ministara BiH odredilo je da subota 2. siječnja bude dan žalosti. Brojne poruke i sućuti upućeni su obiteljima žrtava. 

Više informacija potražite na portalu 24sata.

Tvoja reakcija?