Prvi 157 pregleda 12. kolovoza 2019.

Danas obilježavamo Međunarodni dan mladih

Unsplash/dominos Instagram

Mladi su budućnost, a danas je upravo njihov dan!

Obilježavamo međunarodni dan mladih, onih koji predstavljaju našu budućnost. Diljem svijeta trenutno živi 1.8 milijarda mladih između 10 i 24 godine. Međutim nemaju svi iste mogućnosti, niti mogućnost obrazovanja. Polovica djece između 6 i 14 godina ima problema s čitanjem i zbrajanjem iako većina njih ide u školu. 

 | Autor: Unsplash/dominos Instagram Unsplash/dominos Instagram

Mladi su svoj dan dobili 1999. godine kada je glavna skupština Ujedinjenih Naroda osmislila obilježavanje dana. Služi kao godišnja proslava mladih žena i muškaraca kao bitnih partnera u podizanju svijesti o izazovima i problemima s kojima se susreću mladi u svijetu. Svake godine dan ima drugu temu, ovogodišnja tema je 'Transformacija edukacije', objavio je UN.

 Više o mladima rekao je glavni tajnik Ujedinjenih Nacija, Antonio Guterres.

"Mladi ljudi diljem svijeta su me inspirirali svojom dinamičnošću i predanošću. Mi u UN-u želimo poduprijeti njihova prava, uključujući njihovo pravo na obrazovanje", rekao je.

Mladi su budućnost i cilj ih je uključiti u odluke vezane za obrazovanje. Ono se mladima želi učiniti pristupačnijim. Svi trebaju imati jednake obrazovne mogućnosti i mladi se trebaju angažirati oko društvenih pitanja, kao što su, na primjer, klimatske promjene.

Sretan dan svim mladima, našoj budućnosti!

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

 | Autor:

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Joomboos.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Joomboos.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mala_loodacha

    COOL